.

Cod COR gravor produse de sticla


Cod COR gravor produse de sticla

Cod COR: gravor produse de sticla

Cod COR: 731603 - gravor produse de sticla


Meseria de gravor produse de sticla face parte din grupa de baza: 7316 Pictori decoratori, gravori pe sticla si ceramica.

Istoria meseriei de gravor produse de sticla

Gravarea produselor din sticla a fost practicata de mii de ani, incepand cu Egiptul Antic. Acest proces a fost folosit pentru a crea obiecte decorative, precum vase, pahare si alte produse din sticla. Acest proces a fost folosit si in alte culturi, cum ar fi China si Grecia. In Evul Mediu, gravarea produselor din sticla a devenit mai sofisticata, iar artistii au inceput sa foloseasca tehnici precum sablarea si incizia pentru a crea obiecte decorative. In secolul al XVIII-lea, tehnica de gravare a produselor din sticla a fost perfectionata si a devenit mai accesibila. Acest lucru a permis artistilor sa creeze produse decorative mai complexe si mai detaliate. In prezent, gravarea produselor din sticla este folosita pentru a crea obiecte decorative, precum vase, pahare, vaze si alte produse din sticla.

Model fisa de post: gravor produse de sticla

Fisa de post pentru meseria de gravor produse de sticla


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: gravor produse de sticla, cod COR 731603


Grupa de baza: 7316 Pictori decoratori, gravori pe sticla si ceramica

Titlu post: Gravor produse de sticla

Descrierea postului:

Gravorul produselor de sticla este responsabil pentru gravarea produselor de sticla, cum ar fi vase, pahare, vaze, etc. Acesta trebuie sa creeze modele decorative pe produsele de sticla folosind diferite tehnici de gravare.

Responsabilitati:

-Gravarea produselor de sticla folosind tehnici de gravare adecvate;

-Verificarea produselor de sticla pentru a se asigura ca sunt gravate corect;

-Utilizarea echipamentelor de gravare adecvate;

-Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur;

-Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de securitate;

-Respectarea termenelor limita pentru livrarea produselor;

-Colaborarea cu alte departamente pentru a se asigura ca produsele sunt livrate la timp.

Calificari:

-Experienta anterioara in gravarea produselor de sticla;

-Cunostinte de baza in tehnici de gravare;

-Capacitatea de a lucra cu echipamente de gravare;

-Capacitatea de a lucra in conditii de stres;

-Capacitatea de a lucra in echipa;

-Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7316 Pictori decoratori, gravori pe sticla si ceramica

  Pictorii decoratori, gravorii pe sticla si ceramica decoreaza articole din lemn, metal, materiale textile, sticla, ceramica si alte materiale. Acestia schiteaza, traseaza si picteaza litere, cifre, monograme si desene si graveaza modele ornamentale florale pe sticla si alte articole.

 • COD

  COD COR 731603 - gravor produse de sticla