.

Cod COR gropar


Cod COR gropar

Cod COR: gropar

Cod COR: 962202 - gropar


Meseria de gropar face parte din grupa de baza: 9622 Muncitori pentru diverse servicii ocazionale.

Istoria meseriei de gropar

Meseria de gropar a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Groparii au fost responsabili de ingroparea decedatilor si de pregatirea lor pentru inmormantare. in trecut, groparii au folosit unelte simple, cum ar fi lopeti, cazmale si lanci, pentru a sapa gropi in pamant. Aceste unelte au fost inlocuite in timp cu utilaje mai avansate, cum ar fi excavatoarele si utilajele de ingropare. Groparii au devenit, de asemenea, responsabili pentru ingrijirea si intretinerea cimitirelor si a mormintelor. Acest lucru a inclus ingrijirea si intretinerea mormintelor, curatarea si ingrijirea cimitirelor si ingrijirea plantelor si a florilor. Groparii au devenit, de asemenea, responsabili pentru pregatirea si ingrijirea mormintelor si a cimitirelor pentru ceremoniile funerare.

Model fisa de post: gropar

Fisa de post pentru meseria de gropar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: gropar, cod COR 962202


Grupa de baza: 9622 Muncitori pentru diverse servicii ocazionale

FISA DE POST

Titlu post: Gropar

Departament: Servicii Funerare

Descrierea postului:

Groparul este responsabil pentru pregatirea si ingroparea decedatilor in cimitire. Acesta trebuie sa pregateasca si sa ingroape mormintele, sa pregateasca si sa ingroape sicriele si sa asigure ingrijirea si intretinerea cimitirelor.

Responsabilitati:

- Pregateste si ingroapa mormintele si sicriele in conformitate cu regulile si regulamentele cimitirului.

- Asigura ingrijirea si intretinerea cimitirelor, inclusiv curatarea si intretinerea mormintelor si a altor facilitati.

- Asigura ingrijirea si intretinerea echipamentelor si a utilajelor folosite pentru pregatirea si ingroparea decedatilor.

- Asigura asistenta necesara familiilor decedatilor in pregatirea si ingroparea acestora.

- Respecta si urmeaza toate regulile si regulamentele cimitirului.

Cerinte:

- Experienta in pregatirea s

 • 9

  Grupa Majora 9

  Ocupatii elementare

  Pentru ocupatiile din aceasta grupa majora se executa sarcini simple si de rutina care necesita folosirea uneltelor manuale si depunerea unui efort fizic considerabil. Majoritatea ocupatiilor din aceasta grupa majora necesita competente si abilitati aferente primului nivel de educatie, respectiv invatamantul primar.

 • 96

  Subgrupa Majora 96

  Muncitori in salubritate si alti lucratori cu pregatire elementara

  Muncitorii din salubritate si alti lucratori cu pregatire elementara colecteaza gunoiul din cladiri, curti, strazi si alte locuri publice, pastreaza curate strazile si alte locuri publice sau executa munci ocazionale pentru gospodarii private ori alte unitati.

 • 962

  Grupa Minora 962

  Alti muncitori in ocupatii cu pregatire elementara

  Alti muncitori in ocupatii cu pregatire elementara livreaza mesaje si transporta pachete, colecteaza bani si aprovizioneaza automatele, citesc contoarele, colecteaza apa si lemne de foc, colecteaza si emit bilete pentru parcare sau alte evenimente.

 • COR

  Grupa de baza 9622 Muncitori pentru diverse servicii ocazionale

  Muncitorii pentru diverse servicii ocazionale curata, vopsesc si intretin cladirile, terenurile si imprejurimile si efectueaza reparatii simple, monteaza balustrade, descarca si depoziteaza lemne si carbuni, efectueaza si alte activitatii cu caracter ocazional.

 • COD

  COD COR 962202 - gropar