.

Cod COR guvernator


Cod COR guvernator

Cod COR: guvernator

Cod COR: 111108 - guvernator


Meseria de guvernator face parte din grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului.

Istoria meseriei de guvernator

Istoria meseriei de guvernator se intinde inapoi in timp, inainte de epoca moderna. in antichitate, guvernatorii erau responsabili pentru administrarea teritoriilor si provinciilor, precum si pentru aplicarea legilor si reglementarilor. in Evul Mediu, guvernatorii erau responsabili pentru aplicarea legilor si reglementarilor, precum si pentru a mentine ordinea si securitatea in teritoriile lor. in secolul al XVIII-lea, guvernatorii au devenit responsabili pentru aplicarea legilor si reglementarilor, precum si pentru a mentine ordinea si securitatea in teritoriile lor. in prezent, guvernatorii sunt responsabili pentru aplicarea legilor si reglementarilor, precum si pentru a mentine ordinea si securitatea in teritoriile lor. De asemenea, guvernatorii sunt responsabili pentru a asigura bunastarea si prosperitatea cetatenilor lor.

Model fisa de post: guvernator

Fisa de post pentru meseria de guvernator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: guvernator, cod COR 111108


Grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului

Titlu pozitie: Guvernator

Descrierea pozitiei: Guvernatorul este cel mai important oficial executiv al unei unitati administrative, cum ar fi un stat sau o provincie, si are responsabilitatea de a asigura buna functionare a guvernului si de a promova interesele comunitatii. Guvernatorul trebuie sa aiba cunostinte profunde in domeniile legislative, administrative si politice si sa poata lua decizii informate si responsabile.

Responsabilitati:

Conducerea executiva a guvernului local sau regional
Implementarea politicilor si programelor guvernamentale si asigurarea functionarii eficiente a guvernului
Dezvoltarea si implementarea planurilor strategice si a politicilor publice
Coordonarea bugetului guvernului si a resurselor financiare
Gestionarea relatiilor cu autoritatile locale, regionale, nationale si internationale
Raspunderea pentru securitatea publica si protectia civila
Colaborarea cu sectorul privat si alte organizatii pentru promovarea intereselor comunitatii
Cerinte:

Experienta relevanta in conducerea unei unitati administrative sau intr-un alt domeniu similar
Cunostinte avansate despre sistemul politic si administrativ al Romaniei
Capacitatea de a lua decizii informate si responsabile intr-un mediu politic si administrativ dinamic

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1111 Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COD

  COD COR 111108 - guvernator