.

Cod COR haham


Cod COR haham

Cod COR: haham

Cod COR: 263614 - haham


Meseria de haham face parte din grupa de baza: 2636 Specialisti in religie.

Istoria meseriei de haham

Hahamul este o profesie veche, care se remarca prin interpretarea si explicarea textelor biblice si a altor texte religioase. Aceasta profesie a fost practicata in mod traditional in comunitatile ebraice, in special in comunitatile din Orientul Mijlociu si Europa de Est. Hahamii au fost invatati in interpretarea si explicarea textelor biblice si a altor texte religioase, precum si in invatarea si predarea legilor religioase. Ei au fost, de asemenea, responsabili pentru interpretarea si explicarea legilor religioase si a traditiilor ebraice. Hahamii au fost, de asemenea, responsabili pentru aplicarea legilor religioase si a traditiilor ebraice in comunitatile lor. Acest lucru a inclus, de asemenea, oferirea de sfaturi si consiliere spirituala membrilor comunitatii. Hahamii au fost, de asemenea, responsabili pentru aplicarea legilor religioase si a traditiilor ebraice in comunitatile lor. Acest lucru a inclus, de asemenea, oferirea de sfaturi si consiliere spirituala membrilor comunitatii.

Model fisa de post: haham

Fisa de post pentru meseria de haham


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: haham, cod COR 263614


Grupa de baza: 2636 Specialisti in religie

Nume post: Haham

Descrierea postului:

Hahamul este responsabil pentru prezentarea serviciilor religioase in cadrul comunitatii evreiesti. Acesta trebuie sa cunoasca si sa respecte traditiile si obiceiurile evreiesti.

Responsabilitati:

- Prezinta servicii religioase in cadrul comunitatii evreiesti

- Citeste si interpreteaza textele religioase

- Prezinta predici si lectii religioase

- Prezinta ceremonii religioase si ritualuri

- Prezinta servicii de consiliere spirituala si morala

- Prezinta servicii de ingrijire spirituala si morala

- Prezinta servicii de ingrijire a comunitatii

- Prezinta servicii de educatie religioasa

- Prezinta servicii de ingrijire a tinerilor

- Prezinta servicii de ingrijire a persoanelor in varsta

- Prezinta servicii de ingrijire a persoanelor cu dizabilitati

- Prezinta servicii de ingrijire a persoanelor in situatii de criza

- Prezinta servicii de ingrijire a persoanelor in situatii de urgenta

- Prezinta servicii de ingrijire a persoanelor in situatii de deces

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 263

  Grupa Minora 263

  Specialisti in domeniul social si religios

  Specialistii in domeniul social si religios efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la filozofie, politica, economie, sociologie, antropologie, istorie, filologie, limbaj, psihologie si alte stiinte sociale sau furnizeaza servicii sociale pentru a satisface nevoile indivizilor si ale familiilor intr-o comunitate.

 • COR

  Grupa de baza 2636 Specialisti in religie

  Specialistii in religie perpetueaza traditiile sacre, practicile si credintele religioase. Acestia oficiaza servicii religioase, celebreaza sau administreaza ritualurile unei credinte religioase sau confesionale, ofera indrumare spirituala si morala si indeplinesc alte functii asociate cu practicarea unei religii.

 • COD

  COD COR 263614 - haham