.

Cod COR hatip


Cod COR hatip

Cod COR: hatip

Cod COR: 263616 - hatip


Meseria de hatip face parte din grupa de baza: 2636 Specialisti in religie.

Istoria meseriei de hatip

Hatipul este o profesie veche, care se remarca prin prezenta sa in culturile islamice. Aceasta profesie a aparut in timpul perioadei de expansiune islamica, cand hatipii au fost responsabili de citirea si interpretarea Coranului in cadrul serviciilor religioase. Hatipii au fost, de asemenea, responsabili de invatarea si predarea Coranului, precum si de invatarea si predarea altor texte islamice. Acest lucru a facut ca aceasta profesie sa fie foarte importanta in comunitatile islamice. in prezent, hatipii sunt responsabili de prezentarea si interpretarea Coranului in cadrul serviciilor religioase si sunt, de asemenea, responsabili de invatarea si predarea Coranului si a altor texte islamice.

Model fisa de post: hatip

Fisa de post pentru meseria de hatip


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: hatip, cod COR 263616


Grupa de baza: 2636 Specialisti in religie

Titlu post: Hatip

Descrierea postului:

Hatipul este responsabil pentru prezentarea mesajelor religioase in cadrul serviciilor religioase. Acesta trebuie sa citeasca si sa interpreteze textele religioase si sa le prezinte in mod corespunzator in cadrul serviciilor religioase.

Responsabilitati:

Prezinta mesajele religioase in cadrul serviciilor religioase.

Citeste si interpreteaza textele religioase.

Prezinta mesajele religioase intr-un mod corespunzator si respectuos.

Prezinta mesajele religioase intr-un mod clar si concis.

Prezinta mesajele religioase intr-un mod care sa inspire si sa motiveze.

Prezinta mesajele religioase intr-un mod care sa incurajeze si sa imbunatateasca spiritualitatea.

Prezinta mesajele religioase intr-un mod care sa incurajeze si sa imbunatateasca moralitatea.

Prezinta mesajele religioase intr-un mod care sa incurajeze si sa imbunatateasca compasiunea.

Prezinta mesajele religioase intr-un mod care sa incurajeze si sa imbun

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 263

  Grupa Minora 263

  Specialisti in domeniul social si religios

  Specialistii in domeniul social si religios efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la filozofie, politica, economie, sociologie, antropologie, istorie, filologie, limbaj, psihologie si alte stiinte sociale sau furnizeaza servicii sociale pentru a satisface nevoile indivizilor si ale familiilor intr-o comunitate.

 • COR

  Grupa de baza 2636 Specialisti in religie

  Specialistii in religie perpetueaza traditiile sacre, practicile si credintele religioase. Acestia oficiaza servicii religioase, celebreaza sau administreaza ritualurile unei credinte religioase sau confesionale, ofera indrumare spirituala si morala si indeplinesc alte functii asociate cu practicarea unei religii.

 • COD

  COD COR 263616 - hatip