.

Cod COR heliografist


Cod COR heliografist

Cod COR: heliografist

Cod COR: 732212 - heliografist


Meseria de heliografist face parte din grupa de baza: 7322 Tipografi.

Istoria meseriei de heliografist

Heliografia este o veche arta de imprimare a imaginilor pe hartie folosind lumina soarelui. A fost inventata in secolul al XVIII-lea de catre Johann Heinrich Schulze, un chimist german. El a descoperit ca un amestec de alaun si acid sulfuric poate fi folosit pentru a fixa imagini pe hartie. Acest proces a fost folosit pentru a imprima imagini pe hartie si a devenit cunoscut sub numele de heliografie. Acest proces a fost folosit pentru a imprima imagini pe hartie si a devenit cunoscut sub numele de heliografie. Acest proces a fost folosit pentru a imprima imagini pe hartie si a devenit cunoscut sub numele de heliografie. Acest proces a fost folosit pentru a imprima imagini pe hartie si a devenit cunoscut sub numele de heliografie. Acest proces a fost folosit pentru a imprima imagini pe hartie si a devenit cunoscut sub numele de heliografie. Heliografia a fost folosita in mod extensiv in secolul al XIX-lea pentru a imprima imagini pe hartie. Acest proces a fost folosit pentru a imprima imagini pe hartie si a devenit cunoscut sub numele de heliografie. Heliografia a fost folosita pentru a imprima imagini pe hartie si a devenit cunoscut sub numele de heliografie. Acest proces a fost folosit pentru a imprima imagini pe hartie si a devenit cunoscut sub numele de

Model fisa de post: heliografist

Fisa de post pentru meseria de heliografist


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: heliografist, cod COR 732212


Grupa de baza: 7322 Tipografi

Titlu post: Heliografist

Descrierea postului:

Heliografistul este responsabil pentru prelucrarea imaginilor prin heliografie. Acesta trebuie sa utilizeze tehnici de heliografie pentru a crea imagini de calitate superioara. Heliografistul trebuie sa fie familiarizat cu tehnicile de heliografie si sa poata folosi echipamente specializate pentru a prelucra imaginile.

Responsabilitati:

Utilizarea tehnicilor de heliografie pentru a prelucra imagini de calitate superioara.

Utilizarea echipamentelor specializate pentru a prelucra imagini.

Monitorizarea si mentinerea echipamentelor de heliografie.

Asigurarea calitatii imaginilor prelucrate.

Asigurarea respectarii standardelor de calitate si a cerintelor clientilor.

Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat.

Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

Cerinte:

Experienta anterioara in heliografie.

Cunostinte solide despre tehnicile de heliografie.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de rezolvare a problemelor.

Abilitati de organizare si planificare.

Abilitati de utilizare a echipamentelor de heliografie.

Atentie la detalii si orientare catre calitate.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 732

  Grupa Minora 732

  Lucratori poligrafi

  Lucratorii poligrafi culeg si aranjeaza caracterele inainte de imprimare, monteaza si actioneaza presele de tiparit, leaga si finiseaza produsele tiparite, pregatesc sabloanele si actioneaza echipamentele de imprimare pe ecran (serigrafie).

 • COR

  Grupa de baza 7322 Tipografi

  Tipografii monteaza si actioneaza presele digitale, presele de tipar inalt, presele litografice, masinile de tipar flexografice, masinile de tipar adanc (gravura), presele de ziare si alte prese de imprimare (tiparit).

 • COD

  COD COR 732212 - heliografist