Cod COR: 612907 - herghelegiu
Meseria de herghelegiu face parte din grupa de baza: 6129 Crescatori de animale neclasificati in grupele de baza anterioare.
Meseria de herghelegiu a fost practicata de catre romani inca din secolul al XVI-lea. Aceasta meserie a fost folosita pentru a prelucra metalul, in special fierul, pentru a crea obiecte utilitare si decorative. Herghelegiul a fost folosit pentru a prelucra si a modela fierul in diverse forme, cum ar fi usi, grilaje, balustrade, obiecte decorative si alte piese de mobilier. Acest lucru a fost realizat prin indoirea si sudarea metalului, precum si prin taierea si finisarea acestuia. Meseria de herghelegiu a fost una dintre cele mai importante meserii in istoria romanilor, deoarece a fost folosita pentru a crea obiecte utile si decorative care au servit drept simboluri ale culturii si traditiilor romanesti.
Fisa de post pentru meseria de herghelegiu
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: herghelegiu, cod COR 612907
Nume post: Herghelegiu
Descrierea postului:
Herghelegiul este responsabil pentru pregatirea, intretinerea si repararea echipamentelor de herghelie. Acesta trebuie sa asigure intretinerea si repararea echipamentelor de herghelie, precum si sa asigure ingrijirea si intretinerea animalelor de herghelie.
Responsabilitati:
Pregatiti si intretineti echipamentele de herghelie, cum ar fi hamuri, carute, carute si alte accesorii.
Asigurati ingrijirea si intretinerea animalelor de herghelie, cum ar fi calarirea, hranirea si ingrijirea zilnica.
Monitorizati starea de sanatate a animalelor de herghelie si asigurati tratamentul necesar.
Asigurati instruirea si antrenamentul animalelor de herghelie.
Asigurati intretinerea si repararea echipamentelor de herghelie.
Asigurati ingrijirea si intretinerea terenurilor de herghelie.
Asigurati ingrijirea si intretinerea cladirilor si a altor facilitati de herghelie.
Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit
Lucratorii calificati in agricultura, silvicultura si pescuit se ocupa cu cresterea si recoltarea culturilor de camp sau cu plantarea de arbori si arbusti, culegerea de fructe de padure si plante salbatice, cresterea (reproductia), ingrijirea ori vanarea animalelor, producerea unei game diversificate de produse prin cresterea animalelor, cultivarea, intretinerea (conservarea) si exploatarea padurilor, cresterea sau capturarea pestilor, cultivarea ori recoltarea diferitelor specii (forme de viata) acvatice in scopul de a asigura hrana, adapost si venituri pentru ei si familiile lor.
Muncitori calificati in agricultura
Muncitorii calificati in agricultura, orientati catre piata, planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor si arbustilor, cresterea diferitelor specii de animale si producerea de produse de origine animala pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.
Crescatori de animale
Crescatorii de animale planifica, organizeaza si efectueaza activitati pentru cresterea si ingrijirea animalelor domestice, pasarilor, albinelor, viermilor de matase si altor animale nedomestice, pentru productia de carne, produse lactate, miere, piei, materiale textile si alte produse sau pentru utilizarea ca animale de tractiune si in activitati sportive ori recreative, pentru vanzare sau livrare catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.
Aceasta grupa de baza cuprinde crescatorii de animale neclasificati in alta parte in grupa minora 612 - Crescatori de animale. De exemplu, grupa de baza ii include pe aceia care lucreaza in reproducerea, cresterea si ingrijirea mamiferelor nedomestice, vanatului si altor pasari (exclusiv pasari de curte), melcilor, serpilor si altor reptile, precum si diferitelor insecte si animale utilizate pentru testele de laborator, pentru vanzare sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate, gradini zoologice si circuri ori in piete.