.

Cod COR hidrogeolog


Cod COR hidrogeolog

Cod COR: hidrogeolog

Cod COR: 211446 - hidrogeolog


Meseria de hidrogeolog face parte din grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni.

Istoria meseriei de hidrogeolog

Meseria de hidrogeolog se refera la studiul apei subterane si al resurselor de apa subterana. Aceasta meserie a fost practicata inca din antichitate, cand oamenii au inceput sa foloseasca apa subterana pentru a se hidrata si a se hrani. in secolul al XIX-lea, hidrogeologia a inceput sa se dezvolte ca stiinta, iar cercetatorii au inceput sa studieze modul in care apa subterana se misca si se schimba in subsol. Acest lucru a condus la dezvoltarea unor tehnici de monitorizare si de control al resurselor de apa subterana. in prezent, hidrogeologii sunt angajati in toate domeniile, de la agricultura si energie la mediu si dezvoltare urbana. Ei folosesc tehnici de monitorizare si de control pentru a asigura ca apa subterana este folosita in mod responsabil si ca este protejata de poluare.

Model fisa de post: hidrogeolog

Fisa de post pentru meseria de hidrogeolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: hidrogeolog, cod COR 211446


Grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni

Titlul postului: Hidrogeolog

Scopul postului: Colectarea, analiza si interpretarea datelor hidrogeologice si asigurarea consultantei si a serviciilor de evaluare a resurselor de apa subterana.

Responsabilitati:

Colectarea si analiza datelor hidrogeologice, inclusiv inregistrarea nivelului apei subterane, debitului, temperaturii si calitatii apei.
Identificarea si evaluarea resurselor de apa subterana si a potentialului lor de exploatare.
Monitorizarea si evaluarea calitatii apei subterane si identificarea eventualelor probleme de contaminare.
Dezvoltarea si implementarea de planuri de gestionare a resurselor de apa subterana, inclusiv identificarea metodelor de extractie si gestionare a acestora.
Identificarea si evaluarea riscurilor de degradare a calitatii apei subterane si elaborarea de strategii de prevenire si management al acestora.
Furnizarea de consultanta si servicii de evaluare a resurselor de apa subterana pentru clienti, inclusiv guverne, organizatii non-guvernamentale si companii private.
Colaborarea cu alte departamente si organizatii pentru a asigura dezvoltarea si implementarea de proiecte de cercetare in domeniul hidrogeologiei.
Pregatirea rapoartelor de cercetare si a prezentarilor pentru a comunica concluziile cercetarilor in mod eficient.
Respectarea standardelor de calitate si siguranta, in concordanta cu politica companiei.
Cerinte:

Diploma de licenta sau masterat in hidrogeologie, geologie, inginerie geologica sau o disciplina similara.
Experienta anterioara in colectarea si analiza datelor hidrogeologice.
Cunostinte solide despre procesele hidrogeologice si impactul modificarilor climatice si ale activitatilor antropice asupra acestora.
Abilitati avansate de analiza si sinteza, cu abilitatea de a gestiona date complexe si a le interpreta.
Experienta in utilizarea instrumentelor de modelare matematica si software-urilor de analiza statistica.
Capacitatea de a lucra independent si de a gestiona sarcinile de lucru in termene stranse.
Abilitati excelente de comunicare si prezentare, atat in scris, cat si oral, pentru a comunica concluziile cercetarilor in mod eficient.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 211

  Grupa Minora 211

  Specialisti in fizica si stiinta pamantului

  Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.

 • COR

  Grupa de baza 2114 Geologi si geofizicieni

  Geologii si geofizicienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele stiintifice referitoare la geologie si geofizica in domenii cum ar fi exploatarea si extractia petrolului, a gazului natural si a mineralelor, conservarea apei, constructiile civile, telecomunicatiile si navigatia, precum si evaluarea si diminuarea efectelor asupra mediului ale proiectelor de dezvoltare si de eliminare a deseurilor.

 • COD

  COD COR 211446 - hidrogeolog