.

Cod COR hidrolog


Cod COR hidrolog

Cod COR: hidrolog

Cod COR: 211424 - hidrolog


Meseria de hidrolog face parte din grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni.

Istoria meseriei de hidrolog

Hidrologia este o ramura a stiintei care se ocupa cu studiul apei si a ciclului apei. Aceasta stiinta se concentreaza pe cercetarea cantitatii si distributiei apei in natura, precum si pe modul in care aceasta se schimba in timp. Meseria de hidrolog a existat de mai multe secole, incepand cu studiile lui Hipparchus din secolul al II-lea i.Hr. si al lui Strabo din secolul al I-lea i.Hr. Aceste studii au fost urmate de alte cercetari in secolele urmatoare, cum ar fi studiile lui Leonardo da Vinci si ale lui Galileo Galilei. in secolul al XIX-lea, hidrologia a devenit o stiinta mai formalizata, cu cercetari si teorii mai sofisticate. in prezent, hidrologia se concentreaza pe studiul schimbarilor climatice si al impactului acestora asupra resurselor de apa si a mediului.

Model fisa de post: hidrolog

Fisa de post pentru meseria de hidrolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: hidrolog, cod COR 211424


Grupa de baza: 2114 Geologi si geofizicieni

Fisa de post pentru meseria de hidrolog este un document care descrie responsabilitatile si cerintele pentru un post in aceasta domeniu. Aceasta poate include urmatoarele informatii:

Titlul postului: Hidrolog

Descrierea postului:

Colectarea si analizarea datelor hidrologice (precum nivelul apei, debitul raurilor, precipitatii) pentru a dezvolta modele hidrologice si a oferi predictii si avertismente pentru evenimente hidrologice (inundatii, seceta etc.)
Interpretarea datelor hidrologice si elaborarea rapoartelor si prezentarilor in cadrul organizatiei sau pentru clienti externi
Dezvoltarea si implementarea programelor de monitorizare hidrologica si imbunatatirea metodologiilor de colectare a datelor
Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare in domeniul hidrologiei
Colaborarea cu alti experti si factori de decizie pentru a asigura utilizarea eficienta si durabila a resurselor hidrologice
Cerintele postului:

Studii superioare in hidrologie, geografie, stiinta mediului sau domenii similare
Cunostinte solide in colectarea si analizarea datelor hidrologice, precum si in dezvoltarea de modele hidrologice
Abilitati bune de comunicare si prezentare a informatiilor, atat in scris cat si oral
Experienta in utilizarea instrumentelor de analiza de date si a software-urilor de modelare hidrologica
Abilitati bune de planificare, organizare si prioritizare a sarcinilor
Cunostinte despre reglementarile si politicile de gestionare a resurselor hidrologice
Capacitatea de a lucra independent si in echipa, precum si de a respecta termenele limita
Acestea sunt doar cateva dintre informatiile care ar putea fi incluse in fisa de post pentru un hidrolog. Detaliile exacte vor varia in functie de nevoile organizatiei sau a companiei care angajeaza pentru aceasta pozitie.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 211

  Grupa Minora 211

  Specialisti in fizica si stiinta pamantului

  Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.

 • COR

  Grupa de baza 2114 Geologi si geofizicieni

  Geologii si geofizicienii efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele stiintifice referitoare la geologie si geofizica in domenii cum ar fi exploatarea si extractia petrolului, a gazului natural si a mineralelor, conservarea apei, constructiile civile, telecomunicatiile si navigatia, precum si evaluarea si diminuarea efectelor asupra mediului ale proiectelor de dezvoltare si de eliminare a deseurilor.

 • COD

  COD COR 211424 - hidrolog