.

Cod COR hipnotizator


Cod COR hipnotizator

Cod COR: hipnotizator

Cod COR: 265904 - hipnotizator


Meseria de hipnotizator face parte din grupa de baza: 2659 Artisti creatori si actori neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de hipnotizator

Meseria de hipnotizator a existat de mai multe secole, incepand cu vechii egipteni si greci. Acestora le-a fost atribuita puterea de a hipnotiza oamenii si de a le oferi vindecare. in secolul al XVIII-lea, hipnoza a fost folosita in medicina si a devenit cunoscuta sub numele de "magie medicala". in secolul al XIX-lea, hipnoza a fost folosita in mod regulat in medicina si a devenit cunoscuta sub numele de "hipnoterapie". in secolul al XX-lea, hipnoza a fost folosita in mod regulat in psihoterapie si a devenit cunoscuta sub numele de "hipnoterapie". in prezent, hipnoza este folosita in mod regulat in psihoterapie, medicina, educatie si alte domenii. Hipnotizatorii sunt specialisti in a induce stari de relaxare profunda si de concentrare, care pot fi folosite pentru a trata anumite afectiuni fizice si psihice.

Model fisa de post: hipnotizator

Fisa de post pentru meseria de hipnotizator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: hipnotizator, cod COR 265904


Grupa de baza: 2659 Artisti creatori si actori neclasificati in grupele de baza anterioare

Fisa de post pentru meseria de hipnotizator:

Titlu post: Hipnotizator

Descrierea postului:

Hipnotizatorul este responsabil pentru inducerea starii de hipnoza la pacienti, in scopul tratarii anumitor afectiuni sau pentru a ajuta pacientii sa depaseasca anumite probleme sau obiceiuri negative. Hipnotizatorul trebuie sa aiba cunostinte solide despre psihologie si sa fie capabil sa comunice eficient cu pacientii.

Responsabilitati:

- Intervievarea pacientilor pentru a intelege problemele lor si pentru a determina daca hipnoza este o optiune viabila de tratament
- Planificarea si implementarea sesiunilor de hipnoza
- Monitorizarea pacientilor in timpul sesiunilor de hipnoza pentru a asigura siguranta lor
- nregistrarea progresului pacientilor si ajustarea tratamentului in consecinta
- Comunicarea cu alti profesionisti din domeniul sanatatii pentru a coordona tratamentul pacientilor
- Participarea la formare continua pentru a-si imbunatati abilitatile si cunostintele

Cerinte:

- Diploma in psihologie sau alt domeniu relevant
- Certificare in hipnoza
- Experienta in lucrul cu pacienti cu probleme de sanatate mentala sau fizica
- Abilitati excelente de comunicare si ascultare activa
- Capacitatea de a lucra cu pacienti de toate varstele si din toate mediile sociale
- Abilitatea de a lucra intr-un mediu stresant si de a gestiona situatii dificile
- Etica profesionala si respectarea confidentialitatii pacientilor

Salariu:

Salariul unui hipnotizator poate varia in functie de experienta si calificarile sale, precum si de locatia si tipul de angajator. n general, salariul mediu pentru un hipnotizator este de aproximativ 50.000 - 70.000 de lei pe an.

Aceasta este o descriere generala a postului de hipnotizator si poate varia in functie de nevoile si cerintele angajatorului.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 265

  Grupa Minora 265

  Autorii, jurnalistii si lingvistii concep si creeaza lucrari literare, interpreteaza si comunica stirile si informatiile publice prin intermediul mass-mediei si traduc sau interpreteaza dintr-o limba in alta.

  Artistii creatori si actorii comunica idei, impresii si fapte intr-o gama larga de mijloace media pentru a realiza efecte speciale, interpreteaza o compozitie, cum ar fi o partitura muzicala sau un scenariu, gazduiesc prezentarea unei asemenea interpretari si a altor evenimente media.

 • COR

  Grupa de baza 2659 Artisti creatori si actori neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde toti artistii care creeaza si interpreteaza si actorii neclasificati in alta parte in grupa minora 265 - Artisti creatori si actori.

 • COD

  COD COR 265904 - hipnotizator