.

Cod COR honuitor, rodator-lepuitor


Cod COR honuitor, rodator-lepuitor

Cod COR: honuitor, rodator-lepuitor

Cod COR: 722410 - honuitor, rodator-lepuitor


Meseria de honuitor, rodator-lepuitor face parte din grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit.

Istoria meseriei de honuitor, rodator-lepuitor

Meseria de honuitor, rodator-lepuitor a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Acesti honuitori, rodatori-lepuitori au fost folositi pentru a gasi si a prelucra lemnul pentru constructii, mobilier si alte produse. Acestia au folosit unelte precum topoare, ciocane, ferastraie si alte unelte manuale pentru a prelucra lemnul. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de pregatirea lemnului pentru constructii si de pregatirea lemnului pentru a fi folosit in produsele finisate. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de pregatirea lemnului pentru a fi folosit in produsele finisate. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de pregatirea lemnului pentru a fi folosit in produsele finisate. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de pregatirea lemnului pentru a fi folosit in produsele finisate. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de pregatirea lemnului pentru a fi folosit in produsele finisate. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de pregatirea lemnului pentru a fi folosit in produsele finisate. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de pregatirea lemnului pentru a fi folosit in produsele finisate. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de pregatirea lemnului pentru a fi folosit in produsele finisate. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de pregatirea lemnului pentru a fi folosit in produsele finisate. Acestia au fost, de a

Model fisa de post: honuitor, rodator-lepuitor

Fisa de post pentru meseria de honuitor, rodator-lepuitor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: honuitor, rodator-lepuitor, cod COR 722410


Grupa de baza: 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

FISA DE POST

Titlu post: Honuitor, Rodator-Lepuitor

Descrierea postului:

Honuitorul, Rodator-Lepuitorul este responsabil pentru capturarea, transportarea si eliberarea animalelor salbatice, in special a rozatoarelor si a lepurilor, in scopul de a le proteja si a le pastra in conditii optime. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre biologia animalelor salbatice si sa fie capabil sa le captureze in mod corespunzator si sa le elibereze in siguranta.

Responsabilitati:

- Capturarea, transportarea si eliberarea animalelor salbatice, in special a rozatoarelor si a lepurilor, in scopul de a le proteja si a le pastra in conditii optime.

- Monitorizarea animalelor salbatice si a habitatului lor natural.

- Monitorizarea si raportarea oricaror schimbari in comportamentul animalelor salbatice.

- Monitorizarea si raportarea oricaror schimbari in habitatul animalelor salbatice.

- Monitorizarea si raportarea oricaror schimbari in populatia animalelor salbatice.

- Monitorizarea si raportarea oricaror schimbari in comportamentul animalelor salbatice.

- Monitorizarea si raportarea oricaror schimbari in habitatul animalelor salbatice.

- Monitorizarea si raportarea oricaror schimbari in populatia animalelor salbatice.

- Monitorizarea si raportarea oricaror schimbari in comportamentul animalelor salbatice.

- Monitorizarea si raportarea oricaror schimbari in habitatul animalelor salbatice.

- Monitorizarea si raportarea oricaror schimbari in populatia animalelor salbatice.

-

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7224 Operatori pe masini de polizat, rectificat si ascutit

  Operatorii pe masini de polizat, rectificat si ascutit se ocupa cu polizarea si rectificarea suprafetelor metalice si cu ascutirea uneltelor.

 • COD

  COD COR 722410 - honuitor, rodator-lepuitor