Cod COR: 226306 - igienist
Meseria de igienist face parte din grupa de baza: 2263 Specialisti in domeniul mediului si al igienei si sanatatii ocupationale.
dentar Istoria meseriei de igienist dentar se intinde inapoi in anii 1800, cand primul program de igiena dentara a fost introdus in Statele Unite. Acest program a fost creat pentru a ajuta la prevenirea cariilor dentare si a altor probleme dentare. in anii 1920, primul program de igiena dentara a fost introdus in Marea Britanie. Acest program a fost creat pentru a ajuta la prevenirea cariilor dentare si a altor probleme dentare. in anii 1950, primul program de igiena dentara a fost introdus in Canada. Acest program a fost creat pentru a ajuta la prevenirea cariilor dentare si a altor probleme dentare. in anii 1960, primul program de igiena dentara a fost introdus in Australia. Acest program a fost creat pentru a ajuta la prevenirea cariilor dentare si a altor probleme dentare. in prezent, igienistii dentari sunt specialisti in ingrijirea orala si sunt responsabili pentru prevenirea cariilor dentare si a altor probleme dentare. Ei ofera servicii de curatare profesionala, examinare si tratament pentru a ajuta la prevenirea cariilor dentare si a altor probleme dentare.
Fisa de post pentru meseria de igienist
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: igienist, cod COR 226306
dentar
Titlul postului: Igienist Dentar
Descrierea postului:
Igienistul dentar este responsabil pentru ingrijirea orala a pacientilor si pentru mentinerea igienei dentare in cadrul cabinetului stomatologic. Acesta lucreaza sub supravegherea unui medic stomatolog si este responsabil pentru efectuarea procedurilor de curatare si igienizare a dintilor si gingiilor pacientilor.
Responsabilitati:
- Efectuarea examinarilor dentare si evaluarea starii de sanatate orala a pacientilor
- Curatarea si igienizarea dintilor si gingiilor pacientilor prin periaj, detartraj si polizare
- Aplicarea de fluor si sigilarea dintilor pentru prevenirea cariilor dentare
- Identificarea si raportarea problemelor dentare si gingivale catre medicul stomatolog
- Consilierea pacientilor cu privire la igiena orala si prevenirea problemelor dentare
- ntretinerea si sterilizarea echipamentelor si instrumentelor utilizate in cadrul cabinetului stomatologic
- nregistrarea si actualizarea fiselor medicale ale pacientilor
Cerinte:
- Diploma de igienist dentar
- Experienta in domeniul stomatologic
- Cunostinte solide despre igiena orala si prevenirea problemelor dentare
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu pacientii
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu aglomerat si stresant
- Atentie la detalii si abilitati de organizare
- Cunostinte de baza despre utilizarea echipamentelor si instrumentelor stomatologice
- Cunostinte de baza despre igiena si sterilizarea echipamentelor si instrumentelor stomatologice
Beneficii:
- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si avansare in cariera
- Mediu de lucru placut si echipa profesionista
- Asigurare medicala si alte beneficii sociale
Aceasta este o descriere generala a postului de igienist dentar. Responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de locatie si de cerintele specifice ale angajatorului.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul sanatatii
Specialistii in domeniul sanatatii coordoneaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale, aplica cunostintele stiintifice referitoare la medicina, asistenta medicala, stomatologie, medicina veterinara, farmacie si promovarea sanatatii.
Alti specialisti in domeniul sanatatii
Alti specialisti din domeniul sanatatii furnizeaza servicii de sanatate legate de medicina dentara, farmacie, sanatatea si igiena mediului, sanatatea si securitatea la locul de munca, fizioterapie, nutritie, auz, vorbire, vedere, terapii de reabilitare. Aceasta grupa minora include toti specialistii din domeniul sanatatii umane, cu exceptia medicilor de medicina de familie si a medicilor specialisti, practicienilor din medicina complementara/alternativa, veterinarilor, asistentilor medicali generalisti, moaselor si paramedicilor.
Specialistii in domeniul mediului si al igienei si sanatatii ocupationale evalueaza, planifica si implementeaza programe pentru recunoasterea, monitorizarea si controlul factorilor de mediu care pot afecta sanatatea umana, pentru a asigura conditii de munca sigure si sanatoase, precum si pentru a preveni boli sau leziuni cauzate de agenti chimici, fizici, radiologici si biologici ori de factori ergonomici.