.

Cod COR ignifugator


Cod COR ignifugator

Cod COR: ignifugator

Cod COR: 713104 - ignifugator


Meseria de ignifugator face parte din grupa de baza: 7131 Zugravi si asimilati.

Istoria meseriei de ignifugator

Istoria meseriei de ignifugator se intinde inapoi in timpul anilor 1700, cand a fost inventat primul sistem de ignifugare. Acesta a fost folosit pentru a preveni raspandirea incendiilor in casele si cladirile din Europa. Acest sistem a fost dezvoltat si imbunatatit in anii ce au urmat, iar in prezent, ignifugatorii sunt specialisti in aplicarea produselor ignifuge pentru a preveni raspandirea incendiilor. Acestea sunt produse chimice speciale care sunt aplicate pe materialele combustibile pentru a le face mai rezistente la foc. Ignifugatorii sunt responsabili pentru aplicarea produselor ignifuge in mod corespunzator si pentru a asigura ca cladirile sunt in siguranta.

Model fisa de post: ignifugator

Fisa de post pentru meseria de ignifugator


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: ignifugator, cod COR 713104


Grupa de baza: 7131 Zugravi si asimilati

Titlu post: Ignifugator

Descrierea postului:

Aplicarea produselor ignifuge pe suprafete interioare si exterioare, in conformitate cu standardele de siguranta si calitate;

Utilizarea echipamentelor si a materialelor necesare pentru aplicarea produselor ignifuge;

Monitorizarea si inspectarea periodica a suprafetelor tratate pentru a se asigura ca produsele ignifuge sunt in continuare eficiente;

Asigurarea unei documentatii adecvate si a unor rapoarte periodice privind activitatea desfasurata;

Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de protectie a mediului;

Asigurarea unei bune comunicari cu clientii si cu alte departamente;

Participarea la instruirea si dezvoltarea profesionala.

Cerinte:

Experienta in aplicarea produselor ignifuge;

Cunostinte despre produsele ignifuge si tehnologiile de aplicare;

Cunostinte despre procedurile de siguranta si de protectie a mediului;

Abilitati de comunicare si de lucru in echipa;

Abilitati de organizare si planificare;

Permis de conducere.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 713

  Grupa Minora 713

  Zugravi, vopsitori, curatitori de fatade si asimilati

  Zugravii, vopsitorii, curatitorii de fatade si asimilatii acestora pregatesc suprafetele si aplica vopsea si materiale similare pe cladiri si alte structuri, vehicule sau diverse articole fabricate. Acestia acopera peretii interiori si plafoanele cu tapet, curata suprafetele exterioare ale cladirilor si cosurile (industriale), precum si alte structuri similare.

 • COR

  Grupa de baza 7131 Zugravi si asimilati

  Zugravii si asimilatii acestora pregatesc suprafetele cladirilor si ale altor structuri pentru vopsire (zugravire), aplica straturi de protectie si decorative de vopsea sau materiale similare ori acopera peretii interiori si plafoanele cladirilor cu tapet sau alte materiale de finisare.

 • COD

  COD COR 713104 - ignifugator