Cod COR: 813109 - impaslitor panza sticla
Meseria de impaslitor panza sticla face parte din grupa de baza: 8131 Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice.
Meseria de impaslitor panza sticla a fost practicata de mii de ani, incepand cu perioada antica. In acea perioada, impaslitorii panza sticla erau responsabili pentru crearea de materiale textile din panza si sticla, precum si pentru decorarea acestora cu diverse modele si culori. Acesti impaslitori erau foarte apreciati pentru abilitatile lor de a crea materiale textile de calitate superioara. In Evul Mediu, aceasta meserie a devenit si mai populara, iar impaslitorii panza sticla au fost solicitati pentru a crea materiale textile pentru coroanele regale si alte obiecte de lux. In prezent, aceasta meserie este inca practicata, iar impaslitorii panza sticla sunt responsabili pentru crearea de materiale textile decorative si de inalta calitate.
Fisa de post pentru meseria de impaslitor panza sticla
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: impaslitor panza sticla, cod COR 813109
Postul: Impaslitor panza sticla
Responsabilitati:
- Implemanta procesul de impaslire a panzei sticla, in conformitate cu standardele de calitate si procedurile de lucru
- Masoara si taie panza sticla in conformitate cu dimensiunile specificate
- Asambleaza si fixeaza panza sticla pe cadrul de sustinere
- Verifica calitatea produselor finite
- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru
- Respectarea regulilor de securitate si a procedurilor de lucru
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul impaslirii panzei sticla
- Abilitati de masurare si taiere
- Abilitati de asamblare si fixare
- Abilitati de verificare a calitatii produselor finite
- Cunostinte de baza in domeniul securitatii si al procedurilor de lucru
- Atentie la detalii si abilitati de lucru in echipa
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice si fotografice
Operatorii la masinile si instalatiile destinate fabricarii produselor chimice si fotografice actioneaza si supravegheaza masinile care proceseaza o varietate de produse chimice si alte ingrediente pentru fabricarea produselor farmaceutice, produselor pentru toaleta, explozivilor, produselor fotografice sau altor produse chimice.
Operatorii la masinile si instalatiile destinate fabricarii produselor chimice actioneaza si supravegheaza utilajele care amesteca, prelucreaza si ambaleaza o gama larga de produse chimice.