.

Cod COR impingator vagoneti


Cod COR impingator vagoneti

Cod COR: impingator vagoneti

Cod COR: 931102 - impingator vagoneti


Meseria de impingator vagoneti face parte din grupa de baza: 9311 Muncitori in industria extractiva si exploatarile in cariera.

Istoria meseriei de impingator vagoneti

Meseria de impingator de vagoneti a aparut in secolul al XIX-lea, cand a fost nevoie de oameni care sa conduca vagoanele de marfa si pasageri pe liniile feroviare. Acestia erau responsabili de manevrarea vagoanelor, de a le conecta si de a le impinge pe liniile feroviare. In anii 1950, locomotivele diesel au inceput sa inlocuiasca vagoanele trase de cai, iar impingatorii de vagoane au fost inlocuiti de soferi de locomotiva. Cu toate acestea, in unele tari, cum ar fi India, impingatorii de vagoane inca exista si sunt responsabili de manevrarea vagoanelor pe liniile feroviare.

Model fisa de post: impingator vagoneti

Fisa de post pentru meseria de impingator vagoneti


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: impingator vagoneti, cod COR 931102


Grupa de baza: 9311 Muncitori in industria extractiva si exploatarile in cariera

Titlu post: Impingator vagoneti

Descrierea postului:

Impingatorul vagonetilor este responsabil pentru deplasarea vagoanelor pe sinele de cale ferata. Acesta trebuie sa asigure deplasarea vagoanelor in siguranta si sa respecte toate regulile si procedurile de siguranta.

Responsabilitati:

- Asigura deplasarea vagoanelor pe sinele de cale ferata in siguranta si in conformitate cu regulile si procedurile de siguranta.

- Verifica vagoanele inainte de a le impinge pentru a se asigura ca sunt in stare buna si ca sunt pregatite pentru deplasare.

- Monitorizeaza vagoanele in timpul deplasarii pentru a se asigura ca sunt in siguranta si ca se deplaseaza in mod corespunzator.

- Asigura mentenanta si repararea vagoanelor in cazul in care sunt necesare.

- Urmareste si respecta toate regulile si procedurile de siguranta.

- Comunica cu personalul de control al traficului pentru a se asigura ca vagoanele sunt deplasate in mod corespunzator.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul transportului feroviar.

- Cunostinte despre regulile si procedurile de siguranta.

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

- Abilitati de mentenanta si reparare a vagoanelor.

- Abilitati de monitorizare a vagoanelor in timpul deplasarii.

 • 9

  Grupa Majora 9

  Ocupatii elementare

  Pentru ocupatiile din aceasta grupa majora se executa sarcini simple si de rutina care necesita folosirea uneltelor manuale si depunerea unui efort fizic considerabil. Majoritatea ocupatiilor din aceasta grupa majora necesita competente si abilitati aferente primului nivel de educatie, respectiv invatamantul primar.

 • 93

  Subgrupa Majora 93

  Muncitori in industria extractiva, constructii, industria prelucratoare si transporturi

  Muncitorii in industria extractiva, constructii, industria prelucratoare si transporturi efectueaza manual sarcini simple si de rutina in industria extractiva, constructii, industria prelucratoare, transport si operatiuni de depozitare si actionare vehicule si masini cu tractiune animala si cu actionare umana.

 • 931

  Grupa Minora 931

  Muncitori in industria extractiva si constructii

  Muncitorii in industria extractiva si constructii efectueaza manual sarcini simple si de rutina in industria extractiva si exploatarile in cariera, constructii si operatiuni in constructii.

 • COR

  Grupa de baza 9311 Muncitori in industria extractiva si exploatarile in cariera

  Muncitorii in industria extractiva si exploatarile in cariera executa sarcini de rutina in cadrul activitatilor din mine si cariere.

 • COD

  COD COR 931102 - impingator vagoneti