.

Cod COR impletitor din panglica impletita


Cod COR impletitor din panglica impletita

Cod COR: impletitor din panglica impletita

Cod COR: 731731 - impletitor din panglica impletita


Meseria de impletitor din panglica impletita face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de impletitor din panglica impletita

Istoria meseriei de impletitor din panglica impletita se intinde pe o perioada de aproximativ 200 de ani. Meseria a inceput in Anglia, in secolul al XIX-lea, cand impletitul panglicilor a devenit o modalitate de a face bani. In acea perioada, panglicile erau folosite pentru a decora hainele si pentru a le oferi un aspect mai elegant. In timp, impletitul panglicilor a devenit o arta, iar impletitorii au inceput sa creeze modele complexe si sa foloseasca materiale mai sofisticate. Acestia au devenit foarte populari si au inceput sa fie solicitati pentru a crea modele unice pentru clienti. In prezent, impletitul panglicilor este o meserie foarte populara si este folosita pentru a crea modele unice si sofisticate pentru diverse evenimente.

Model fisa de post: impletitor din panglica impletita

Fisa de post pentru meseria de impletitor din panglica impletita


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: impletitor din panglica impletita, cod COR 731731


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

Titlu post: Impletitor din panglica impletita

Descrierea postului:

Impletitorul din panglica impletita este responsabil pentru crearea de produse decorative din panglica impletita. Acesta trebuie sa creeze produse decorative unice si sa le livreze la timp clientilor.

Responsabilitati:

Utilizeaza materiale de calitate pentru a crea produse decorative din panglica impletita.

Utilizeaza tehnici de impletire adecvate pentru a crea produse decorative unice.

Urmareste stocul de materiale si comanda materiale suplimentare in cazul in care este necesar.

Asigura livrarea produselor la timp si in conditii bune.

Asigura mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat.

Respecta toate regulile si procedurile de securitate.

Respecta toate regulile si procedurile de calitate.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul impletitului din panglica impletita.

Abilitati excelente de comunicare si relationare.

Abilitati excelente de organizare si planificare.

Abilitati excelente de lucru in echipa.

Abilitati excelente de rezolvare a problemelor.

Abilitati excelente de utilizare a echipamentelor si a materialelor.

Abilitati excelente de utilizare a calculatorului.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731731 - impletitor din panglica impletita