.

Cod COR impletitor fibre plastice


Cod COR impletitor fibre plastice

Cod COR: impletitor fibre plastice

Cod COR: 731905 - impletitor fibre plastice


Meseria de impletitor fibre plastice face parte din grupa de baza: 7319 Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de impletitor fibre plastice

Istoria meseriei de impletitor fibre plastice se intinde pe o perioada de aproximativ 50 de ani. Meseria a inceput in anii 1960, cand industria plasticului a inceput sa se dezvolte. In acea perioada, impletitorii de fibre plastice au fost angajati pentru a crea produse din materiale plastice, cum ar fi cabluri, fire si alte produse similare. Acestia au folosit masini speciale pentru a impleti fibrele plastice in produsele finale. In anii 1970, industria plasticului a continuat sa se dezvolte, iar impletitorii de fibre plastice au devenit din ce in ce mai importanti. Acestia au fost angajati pentru a crea produse din materiale plastice, cum ar fi cabluri, fire si alte produse similare. In anii 1980, industria plasticului a continuat sa se dezvolte, iar impletitorii de fibre plastice au devenit din ce in ce mai importanti. Acestia au fost angajati pentru a crea produse din materiale plastice, cum ar fi cabluri, fire si alte produse similare. In prezent, impletitorii de fibre plastice sunt angajati in industria plasticului pentru a crea produse din materiale plastice, cum ar fi cabluri, fire si alte produse similare.

Model fisa de post: impletitor fibre plastice

Fisa de post pentru meseria de impletitor fibre plastice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: impletitor fibre plastice, cod COR 731905


Grupa de baza: 7319 Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlu post: Impletitor fibre plastice

Descrierea postului:

Impletitorul de fibre plastice este responsabil pentru impletirea firelor de fibre plastice pentru a crea produse finisate. Acesta trebuie sa asigure ca produsele sunt fabricate la standarde de calitate inalte si sa respecte toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.

Responsabilitati:

Impleti firele de fibre plastice pentru a crea produse finisate.

Verifica produsele finisate pentru a se asigura ca sunt fabricate la standarde de calitate inalte.

Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.

Asigura-te ca produsele sunt livrate la timp si in conditii bune.

Mentinerea echipamentelor si a masinilor in stare buna de functionare.

Monitorizeaza si raporteaza orice probleme sau defecte.

Urmeaza instructiunile si procedurile de lucru.

Asigura-te ca toate produsele sunt etichetate corect.

Cerinte:

Experienta anterioara in impletirea firelor de fibre plastice.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de citire si scriere.

Abilitati de utilizare a calculatorului.

Abilitati de rezolvare a problemelor.

Abilitati de organizare si planificare.

Abilitati de urmarire a detaliilor.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7319 Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere care efectueaza/executa articole de artizanat traditional neclasificati in alta parte. De exemplu, grupa de baza include muncitorii calificati in executarea de produse artizanale in metale nepretioase si piatra.

 • COD

  COD COR 731905 - impletitor fibre plastice