.

Cod COR impletitor obiecte din foi de porumb


Cod COR impletitor obiecte din foi de porumb

Cod COR: impletitor obiecte din foi de porumb

Cod COR: 731725 - impletitor obiecte din foi de porumb


Meseria de impletitor obiecte din foi de porumb face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de impletitor obiecte din foi de porumb

Istoria meseriei de impletitor obiecte din foi de porumb se intinde pe o perioada de aproximativ doua milenii. Acest tip de arta a fost practicat in intreaga lume, de la Egiptul Antic la America de Nord. In Egiptul Antic, impletiturile din foi de porumb erau folosite pentru a face obiecte decorative, precum cosuri, cutii si alte obiecte. Aceste obiecte erau folosite pentru a stoca alimente si alte bunuri. In America de Nord, impletiturile din foi de porumb erau folosite pentru a face cosuri, cutii si alte obiecte decorative. Aceste obiecte erau folosite pentru a stoca alimente si alte bunuri, precum si pentru a face obiecte decorative. In prezent, impletiturile din foi de porumb sunt folosite pentru a face obiecte decorative, precum cosuri, cutii, ghirlande si alte obiecte decorative. Aceste obiecte sunt folosite pentru a decora casele si gradinile.

Model fisa de post: impletitor obiecte din foi de porumb

Fisa de post pentru meseria de impletitor obiecte din foi de porumb


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: impletitor obiecte din foi de porumb, cod COR 731725


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

Post: Impletitor obiecte din foi de porumb

Descrierea postului:

Impletitorul obiectelor din foi de porumb este responsabil pentru crearea unor obiecte decorative din foi de porumb. Acesta trebuie sa creeze obiecte decorative folosind foi de porumb, ata si alte materiale. Acesta trebuie sa aiba ochiul artistic si sa fie creativ in ceea ce priveste designul obiectelor.

Responsabilitati:

- Creeaza obiecte decorative din foi de porumb, ata si alte materiale

- Utilizeaza foi de porumb pentru a crea obiecte decorative

- Utilizeaza ata pentru a asigura obiectele decorative

- Utilizeaza alte materiale pentru a adauga detalii obiectelor decorative

- Asigura calitatea obiectelor decorative

- Asigura ca obiectele decorative sunt realizate la timp

- Respecta standardele de calitate si siguranta

- Respecta procedurile si regulile de lucru

- Respecta termenele limita

Competente:

- Abilitati de creatie si design

- Abilitati de lucru manual

- Abilitati de comunicare

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de lucru in echipa

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a materialelor

- Abilitati de respectare a standardelor de calitate si siguranta

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731725 - impletitor obiecte din foi de porumb