Cod COR: 752307 - impregnator-uscator chibrituri
Meseria de impregnator-uscator chibrituri face parte din grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn.
Istoria meseriei de impregnator-uscator chibrituri se intinde inapoi in timp pana in anii 1800, cand a fost inventata prima masina de impregnare a chibriturilor. Acest dispozitiv a fost inventat de un german, Johann Wolfgang D?bereiner, si a fost folosit pentru a impregna chibriturile cu un amestec de sulf si fosfor pentru a le face mai sigure si mai usor de aprins. In anii 1920, a fost inventata o masina de uscare a chibriturilor, care a permis producatorilor sa usuce chibriturile inainte de a le ambala si a le trimite la magazine. Acest lucru a facut ca produsele sa fie mai sigure si mai usor de folosit. In prezent, impregnatorii-uscatori de chibrituri sunt folositi in intreaga lume pentru a asigura ca produsele sunt sigure si usor de folosit.
Fisa de post pentru meseria de impregnator-uscator chibrituri
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: impregnator-uscator chibrituri, cod COR 752307
Post: Impregnator-Uscator Chibrituri
Descrierea postului:
Impregnator-Uscator Chibrituri este responsabil pentru prelucrarea chibriturilor prin impregnare si uscare. Acesta trebuie sa asigure ca chibriturile sunt prelucrate in conformitate cu standardele de calitate si sa respecte procedurile de siguranta.
Responsabilitati:
Preluarea chibriturilor si prelucrarea lor prin impregnare si uscare.
Monitorizarea si controlul procesului de impregnare si uscare.
Verificarea calitatii chibriturilor prelucrate.
Asigurarea respectarii procedurilor de siguranta.
Mentinerea echipamentelor si a spatiului de lucru curat si in ordine.
Raportarea oricaror probleme sau defectiuni aparute in timpul procesului.
Respectarea standardelor de calitate si a procedurilor de lucru.
Cerinte:
Experienta anterioara in domeniul prelucrarii chibriturilor.
Cunostinte de baza in domeniul chimiei si al tehnologiei.
Abilitati de comunicare si lucru in echipa.
Atentie la detalii si capacitatea de a lucra in conditii de stres.
Capacitatea de a respecta standardele de calitate si procedurile de lucru.
Cunostinte de baza in domeniul sigurantei si protectiei muncii.
Muncitori calificati si asimilati
Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.
Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati
Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.
Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati
Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.
Reglorii si operatorii la masini de prelucrat lemn monteaza si monitorizeaza masinile automate sau semiautomate de prelucrat lemnul, cum ar fi masini de taiere de precizie, masini de rindeluit, masini de alezat, strunguri si masini de sculptat in lemn pentru fabricarea sau repararea pieselor din lemn pentru mobilier, accesorii si alte produse din lemn.