.

Cod COR impresar muzical


Cod COR impresar muzical

Cod COR: impresar muzical

Cod COR: 333903 - impresar muzical


Meseria de impresar muzical face parte din grupa de baza: 3339 Agenti de servicii comerciale neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de impresar muzical

Istoria meseriei de impresar muzical se intinde inapoi in timp, inainte de aparitia industriei muzicale moderne. in trecut, impresarii muzicali au fost responsabili pentru organizarea si promovarea spectacolelor muzicale, precum si pentru a gasi si a angaja artisti. Acest lucru a implicat incheierea de contracte, negocierea tarifelor si a altor detalii legate de spectacole. in prezent, impresarii muzicali sunt responsabili pentru promovarea si managementul carierei artistilor, precum si pentru a le oferi acestora oportunitati de a se conecta cu publicul si de a-si promova muzica. Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru a ajuta artistii sa obtina contracte de inregistrare si de a le oferi consiliere si sfaturi profesionale.

Model fisa de post: impresar muzical

Fisa de post pentru meseria de impresar muzical


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: impresar muzical, cod COR 333903


Grupa de baza: 3339 Agenti de servicii comerciale neclasificati in grupele de baza anterioare

Fisa de post pentru meseria de impresar muzical:

Titlu post: Impresar muzical

Descrierea postului:
Impresarul muzical este responsabil pentru gestionarea carierei artistice a unui artist sau a unei trupe muzicale. Acesta trebuie sa identifice oportunitatile de promovare si sa negocieze contracte cu case de discuri, organizatori de evenimente si alte entitati care pot ajuta la cresterea popularitatii artistului sau trupei.

Responsabilitati:
- Identificarea oportunitatilor de promovare si dezvoltarea strategiilor de marketing pentru artisti sau trupe muzicale
- Negocierea contractelor cu case de discuri, organizatori de evenimente si alte entitati care pot ajuta la cresterea popularitatii artistului sau trupei
- Gestionarea programului de concerte si turnee ale artistului sau trupei
- Asigurarea ca toate aspectele legale si financiare ale carierei artistului sau trupei sunt in ordine
- Dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu presa, agentii de publicitate si alte entitati care pot ajuta la promovarea artistului sau trupei
- Asigurarea ca artistul sau trupa primeste toate resursele necesare pentru a-si indeplini obiectivele de cariera

Cerinte:
- Experienta anterioara in industria muzicala sau intr-un rol similar
- Cunostinte solide despre industria muzicala si tendintele actuale
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a dezvolta si mentine relatii cu diverse entitati din industria muzicala
- Abilitatea de a gestiona multiple proiecte simultan si de a prioritiza sarcinile
- Cunostinte solide despre aspectele legale si financiare ale industriei muzicale

Educatie:
- Studii superioare in domeniul muzicii, afacerilor sau marketingului sunt preferate, dar nu obligatorii

Salariu:
Salariul pentru un impresar muzical poate varia in functie de experienta, performanta si dimensiunea portofoliului de artisti sau trupe gestionate. n general, salariul poate incepe de la 2000 de euro pe luna si poate ajunge la peste 5000 de euro pe luna pentru impresarii cu experienta si cu portofolii de artisti sau trupe de succes.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 333

  Grupa Minora 333

  Agenti de servicii comerciale

  Agentii de servicii comerciale stabilesc contacte pentru a vinde diverse servicii comerciale, cum ar fi spatiul de publicitate in mass-media, desfasoara activitati vamale pentru a se asigura ca documentele necesare sunt in ordine, informeaza persoanele in cautarea unui loc de munca despre locurile de munca vacante, realizeaza activitati de mediere intre lucrator si angajator, aranjeaza contracte pentru atletii de performanta, animatori si artisti, precum si pentru publicarea de carti, productia de piese de teatru sau inregistrarea, interpretarea si vanzarea de muzica, planifica si organizeaza conferinte si evenimente similare.

 • COR

  Grupa de baza 3339 Agenti de servicii comerciale neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde agentii de servicii comerciale neclasificati in alta parte in grupa minora 333 - Agenti de servicii comerciale. De exemplu, grupa de baza include pe cei care stabilesc contracte de afaceri, vand servicii comerciale, cum ar fi spatiu publicitar in mass-media, aranjeaza contracte pentru atleti de performanta, animatori si artisti, pentru publicarea de carti, productia de piese de teatru sau de inregistrari, interpretari si vanzari de muzica si vanzari de proprietati si bunuri prin licitatie.

 • COD

  COD COR 333903 - impresar muzical