.

Cod COR impresar teatru


Cod COR impresar teatru

Cod COR: impresar teatru

Cod COR: 333904 - impresar teatru


Meseria de impresar teatru face parte din grupa de baza: 3339 Agenti de servicii comerciale neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de impresar teatru

Istoria meseriei de impresar teatru se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Primii impresari teatrali au aparut in Anglia in secolul al XIX-lea, cand au inceput sa organizeze spectacole si sa angajeze actori si alte personalitati din lumea teatrului. Acestia au fost responsabili pentru promovarea spectacolelor si pentru a le face cunoscute publicului. In prezent, impresarii teatrali sunt responsabili pentru organizarea si promovarea spectacolelor, angajarea actorilor si a altor personalitati din lumea teatrului, precum si pentru gestionarea bugetelor si a altor aspecte financiare. Ei joaca un rol important in promovarea si sustinerea teatrului si a artelor scenice.

Model fisa de post: impresar teatru

Fisa de post pentru meseria de impresar teatru


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: impresar teatru, cod COR 333904


Grupa de baza: 3339 Agenti de servicii comerciale neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlu post: Impresar Teatru

Descrierea postului:
Impresarul de teatru este responsabil pentru organizarea si promovarea spectacolelor de teatru. Acesta trebuie sa aiba o cunoastere profunda a industriei teatrale si sa aiba abilitati de negociere si de comunicare excelente. Impresarul de teatru trebuie sa fie capabil sa identifice talentele si sa le promoveze in mod eficient pentru a atrage publicul si pentru a obtine profit.

Responsabilitati:
- Identificarea si selectarea spectacolelor de teatru care vor fi promovate si organizate
- Negocierea contractelor cu teatrele si artistii
- Promovarea spectacolelor prin intermediul mass-media si a altor canale de marketing
- Gestionarea bugetului si a cheltuielilor pentru fiecare spectacol
- Asigurarea bunei desfasurari a spectacolelor si a satisfactiei publicului
- Identificarea si promovarea noilor talente in industria teatrala
- Dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu teatrele si artistii

Cerinte:
- Experienta anterioara in industria teatrala sau in domeniul impresariatului
- Cunoasterea profunda a industriei teatrale si a tendintelor actuale
- Abilitati excelente de negociere si de comunicare
- Capacitatea de a identifica si promova talentele in mod eficient
- Abilitati de gestionare a bugetului si a cheltuielilor
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona mai multe proiecte simultan
- Flexibilitate si adaptabilitate la schimbarile din industrie

Educatie:
- Studii superioare in domeniul artei sau al managementului cultural
- Cursuri de specializare in impresariat teatru sau in management cultural

Salariu:
Salariul unui impresar de teatru poate varia in functie de experienta si de performantele sale. n general, salariul poate incepe de la 2000 de euro si poate ajunge pana la 5000 de euro pe luna. n plus, impresarul poate primi si bonusuri in functie de performantele sale si de succesul spectacolelor promovate.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 333

  Grupa Minora 333

  Agenti de servicii comerciale

  Agentii de servicii comerciale stabilesc contacte pentru a vinde diverse servicii comerciale, cum ar fi spatiul de publicitate in mass-media, desfasoara activitati vamale pentru a se asigura ca documentele necesare sunt in ordine, informeaza persoanele in cautarea unui loc de munca despre locurile de munca vacante, realizeaza activitati de mediere intre lucrator si angajator, aranjeaza contracte pentru atletii de performanta, animatori si artisti, precum si pentru publicarea de carti, productia de piese de teatru sau inregistrarea, interpretarea si vanzarea de muzica, planifica si organizeaza conferinte si evenimente similare.

 • COR

  Grupa de baza 3339 Agenti de servicii comerciale neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde agentii de servicii comerciale neclasificati in alta parte in grupa minora 333 - Agenti de servicii comerciale. De exemplu, grupa de baza include pe cei care stabilesc contracte de afaceri, vand servicii comerciale, cum ar fi spatiu publicitar in mass-media, aranjeaza contracte pentru atleti de performanta, animatori si artisti, pentru publicarea de carti, productia de piese de teatru sau de inregistrari, interpretari si vanzari de muzica si vanzari de proprietati si bunuri prin licitatie.

 • COD

  COD COR 333904 - impresar teatru