.

Cod COR imprimeur textil


Cod COR imprimeur textil

Cod COR: imprimeur textil

Cod COR: 732202 - imprimeur textil


Meseria de imprimeur textil face parte din grupa de baza: 7322 Tipografi.

Istoria meseriei de imprimeur textil

Meseria de imprimeur textil se refera la procesul de imprimare a materialelor textile cu ajutorul unor tehnici speciale. Acest proces a fost folosit pentru prima data in secolul al XVIII-lea, cand artistii au inceput sa foloseasca aceste tehnici pentru a crea modele decorative pe materialele textile. Aceste tehnici au evoluat in timp, iar in prezent, imprimeurii textili folosesc echipamente speciale pentru a imprima modele complexe pe materialele textile. Acest proces implica folosirea unor vopsele speciale, care sunt aplicate pe materialele textile cu ajutorul unor masini speciale. Aceste masini sunt programate pentru a imprima modelele dorite pe materialele textile, iar imprimeurii textili trebuie sa aiba cunostinte despre aceste tehnici si masini pentru a putea realiza acest proces.

Model fisa de post: imprimeur textil

Fisa de post pentru meseria de imprimeur textil


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: imprimeur textil, cod COR 732202


Grupa de baza: 7322 Tipografi

Titlu post: Imprimeur Textil

Descrierea postului:

Executarea proceselor de imprimare pe materiale textile, in conformitate cu cerintele clientilor si standardele de calitate;

Utilizarea echipamentelor si a materialelor necesare pentru imprimarea textila;

Verificarea calitatii produselor finite;

Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;

Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectie a mediului;

Monitorizarea stocurilor de materiale si a consumabilelor;

Raportarea oricaror probleme tehnice sau de calitate catre supervisor.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul imprimarii textile;

Cunostinte solide despre tehnologia de imprimare;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Abilitati de organizare si planificare;

Atentie la detalii si spirit de observatie;

Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita;

Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 732

  Grupa Minora 732

  Lucratori poligrafi

  Lucratorii poligrafi culeg si aranjeaza caracterele inainte de imprimare, monteaza si actioneaza presele de tiparit, leaga si finiseaza produsele tiparite, pregatesc sabloanele si actioneaza echipamentele de imprimare pe ecran (serigrafie).

 • COR

  Grupa de baza 7322 Tipografi

  Tipografii monteaza si actioneaza presele digitale, presele de tipar inalt, presele litografice, masinile de tipar flexografice, masinile de tipar adanc (gravura), presele de ziare si alte prese de imprimare (tiparit).

 • COD

  COD COR 732202 - imprimeur textil