.

Cod COR incleietor placi aglomerate


Cod COR incleietor placi aglomerate

Cod COR: incleietor placi aglomerate

Cod COR: 817210 - incleietor placi aglomerate


Meseria de incleietor placi aglomerate face parte din grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului.

Istoria meseriei de incleietor placi aglomerate

Istoria meseriei de incleietor placi aglomerate se intinde pe o perioada de aproximativ 50 de ani. Meseria a fost introdusa in anii 1960, cand producatorii de placi aglomerate au inceput sa foloseasca adezivi pentru a le lipi intre ele. Acest lucru a permis producatorilor sa creeze produse mai rezistente si mai durabile. In anii 1970, incleietorii placilor aglomerate au inceput sa foloseasca masini specializate pentru a le lipi intre ele. Acest lucru a permis producatorilor sa creeze produse mai uniforme si mai precise. In prezent, incleietorii placilor aglomerate folosesc masini specializate pentru a lipi placile intre ele, ceea ce le permite sa creeze produse de calitate superioara.

Model fisa de post: incleietor placi aglomerate

Fisa de post pentru meseria de incleietor placi aglomerate


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: incleietor placi aglomerate, cod COR 817210


Grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului

1. Titlu post: Incleietor placi aglomerate

2. Descrierea postului:

Incleietorul placilor aglomerate este responsabil pentru asamblarea si fixarea placilor aglomerate pe suprafete. Acesta trebuie sa asigure ca placile sunt fixate corect si in siguranta, folosind adezivi si alte materiale de fixare. Incleietorul placilor aglomerate trebuie sa verifice si sa inspecteze placile pentru a se asigura ca sunt fixate corect si in siguranta.

3. Responsabilitati:

- Preia placile aglomerate si le asambleaza pe suprafete;

- Foloseste adezivi si alte materiale de fixare pentru a asigura ca placile sunt fixate corect si in siguranta;

- Verifica si inspecteaza placile pentru a se asigura ca sunt fixate corect si in siguranta;

- Urmareste si respecta procedurile de siguranta si de calitate;

- Urmareste si respecta termenele limita;

- Respecta regulile de igiena si curatenie.

4. Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul incleietorului placilor aglomerate;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de comunicare;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a materialelor de lucru;

- Abilitati de citire si interpretare a documentelor tehnice;

- Cunostinte de baza in domeniul tehnic.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 817

  Grupa Minora 817

  Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.

 • COR

  Grupa de baza 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului actioneaza si controleaza echipamentele automatizate utilizate la taierea lemnului pentru prelucrarea cherestelei, furnirului si fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara.

 • COD

  COD COR 817210 - incleietor placi aglomerate