.

Cod COR inginer agronom


Cod COR inginer agronom

Cod COR: inginer agronom

Cod COR: 213225 - inginer agronom


Meseria de inginer agronom face parte din grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit.

Istoria meseriei de inginer agronom

Inginerii agronomi sunt specialisti in domeniul agriculturii si al productiei alimentare. Ei se ocupa de dezvoltarea si implementarea de tehnologii si practici agricole care sa maximizeze productia si calitatea produselor alimentare. Meseria de inginer agronom a aparut in secolul al XIX-lea, cand agricultura a inceput sa se dezvolte si sa se modernizeze. in acea perioada, inginerii agronomi au inceput sa se ocupe de dezvoltarea si implementarea de tehnologii si practici agricole care sa maximizeze productia si calitatea produselor alimentare. De-a lungul anilor, inginerii agronomi au dezvoltat tehnologii si practici agricole mai eficiente si mai sigure, care au contribuit la cresterea productiei si calitatii produselor alimentare. Acest lucru a permis oamenilor sa aiba acces la alimente mai sanatoase si mai nutritive.

Model fisa de post: inginer agronom

Fisa de post pentru meseria de inginer agronom


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer agronom, cod COR 213225


Grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

Titlu post: Inginer agronom

Departament: Agricultura

Raporteaza catre: Managerul departamentului de Agricultura

Descriere job:

Inginerul agronom are responsabilitatea de a asigura productivitatea si sustenabilitatea culturilor, prin aplicarea cunostintelor tehnice si stiintifice necesare. Acesta va fi implicat in toate aspectele agricole ale afacerii, de la planificarea si dezvoltarea culturilor, pana la colectarea si stocarea recoltei.

Responsabilitati:

Elaborarea si aplicarea planurilor de cultura, inclusiv a programelor de irigare si fertilizare, in concordanta cu cerintele agronomice si cu obiectivele afacerii;
Asigurarea ca toate procesele si procedurile agricole sunt efectuate conform standardelor si reglementarilor nationale si internationale;
Monitorizarea si analizarea productivitatii culturilor, identificand si implementand masuri de imbunatatire a acestora;
Dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu furnizorii de inputuri agricole, precum si cu partenerii de marketing si vanzare;
Intocmirea de rapoarte periodice asupra activitatilor agricole, precum si elaborarea si implementarea de proiecte de cercetare agricola.
Cerinte:

Diploma de inginer agronom sau studii echivalente in domeniu;
Cunostinte solide in tehnologia cultivarii plantelor, precum si in identificarea si gestionarea problemelor de productie;
Cunostinte bune de legislatie si reglementari nationale si internationale in domeniul agricol;
Abilitati excelente de comunicare si coordonare;
Abilitati de conducere si luare a deciziilor;
Abilitatea de a lucra sub presiune si de a indeplini sarcini in timp util.
Daca esti interesat sa aplici pentru aceasta pozitie, va trebui sa indeplinesti toate cerintele mentionate mai sus si sa detii experienta relevanta in domeniul agricol.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 213

  Grupa Minora 213

  Specialisti in stiintele vietii

  Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

 • COR

  Grupa de baza 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

  Consultantii in agricultura, silvicultura si piscicultura studiaza si furnizeaza asistenta si consiliere in domeniul agricol, silvicultura si piscicultura, incluzand cultivarea, fertilizarea, recoltarea, eroziunea solului si compozitia acestuia, prevenirea bolilor, nutritie, rotatia culturilor si marketing. Acestia dezvolta tehnici pentru cresterea productivitatii, studiaza si dezvolta planuri si politici pentru administrarea terenului si a pescuitului.

 • COD

  COD COR 213225 - inginer agronom