.

Cod COR inginer biotehnolog


Cod COR inginer biotehnolog

Cod COR: inginer biotehnolog

Cod COR: 213152 - inginer biotehnolog


Meseria de inginer biotehnolog face parte din grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati.

Istoria meseriei de inginer biotehnolog

Inginerii biotehnologi sunt specialisti in aplicarea tehnologiei si a cunostintelor stiintifice pentru a rezolva problemele legate de productia si utilizarea produselor biologice. Meseria de inginer biotehnolog a luat nastere in anii 1970, cand tehnologia biotehnologica a inceput sa fie folosita pentru a produce produse biologice, cum ar fi medicamente, alimente si produse agricole. De-a lungul anilor, tehnologia biotehnologica a evoluat si s-a diversificat, permitand inginerilor biotehnologi sa utilizeze cunostintele lor pentru a rezolva o gama larga de probleme. Acest lucru include dezvoltarea de noi medicamente, produse alimentare si produse agricole, precum si dezvoltarea de tehnologii de mediu si de energie regenerabila.

Model fisa de post: inginer biotehnolog

Fisa de post pentru meseria de inginer biotehnolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer biotehnolog , cod COR 213152


Grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

Fisa postului pentru Inginer Biotehnolog:

Descrierea postului:
Inginerul biotehnolog va fi responsabil pentru proiectarea, dezvoltarea, testarea si implementarea de solutii biotehnologice pentru a imbunatati procesele de productie si a dezvolta noi produse in domeniul biotehnologiei. Inginerul va colabora cu un grup interdisciplinar de cercetatori, ingineri si tehnicieni pentru a asigura dezvoltarea si aplicarea solutiilor biotehnologice in mod eficient.

Responsabilitati principale:
Proiectarea si dezvoltarea de solutii biotehnologice pentru a imbunatati procesele de productie si a dezvolta noi produse in domeniul biotehnologiei
Testarea si validarea solutiilor biotehnologice dezvoltate
Lucrul in colaborare cu un grup interdisciplinar de cercetatori, ingineri si tehnicieni pentru a asigura dezvoltarea si aplicarea solutiilor biotehnologice in mod eficient
Dezvoltarea de proceduri de lucru si protocoale de testare pentru solutiile biotehnologice
Asigurarea respectarii standardelor de calitate si siguranta in timpul dezvoltarii si testarii solutiilor biotehnologice
Cerinte pentru candidati:
Studii superioare finalizate in biotehnologie, inginerie biotehnologica sau o disciplina similara
Experienta in dezvoltarea si testarea solutiilor biotehnologice
Abilitati excelente de analiza si interpretare a datelor
Abilitati excelente de comunicare si colaborare in echipa
Cunostinte solide in biologie moleculara, biochimie si tehnologie de fermentare
Conditii de munca:
Program de lucru full-time, cu posibilitatea de a lucra in weekend-uri si sarbatori in cazul in care sunt necesare experimente suplimentare
Posibilitatea de a lucra in medii diferite, cum ar fi laboratoare si zone de productie
Respectarea standardelor de calitate si siguranta in timpul dezvoltarii si testarii solutiilor biotehnologice
Acestea sunt elementele de baza ale unei fise de post pentru Inginer Biotehnolog. Este important sa se adapteze fisa de post la nevoile specifice ale organizatiei si ale proiectelor de cercetare in care va fi implicat inginerul biotehnolog. De asemenea, trebuie sa se tina cont de aspectele etice si de siguranta asociate cu cercetarile si dezvoltarea de solutii biotehnologice.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 213

  Grupa Minora 213

  Specialisti in stiintele vietii

  Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

 • COR

  Grupa de baza 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

  Biologii, botanistii, zoologii si asimilatii studiaza organismele vii si interactiunile dintre ele si cu mediul inconjurator si aplica aceste cunostinte pentru a rezolva problemele privind sanatatea umana si ale mediului inconjurator. Acestia lucreaza in domenii diverse, cum ar fi botanica, zoologie, ecologie, biologie marina, genetica, imunologie, farmacologie, toxicologie, fiziologie, bacteriologie si virusologie.

 • COD

  COD COR 213152 - inginer biotehnolog