Cod COR: 215152 - inginer centrale eoliene
Meseria de inginer centrale eoliene face parte din grupa de baza: 2151 Ingineri electricieni.
Ingineria centralelor eoliene este o meserie relativ noua, care a luat nastere in anii 1970, odata cu dezvoltarea tehnologiei eoliene. Acest domeniu se concentreaza pe proiectarea, constructia si intretinerea turbinei eoliene, precum si pe optimizarea performantei acesteia. Inginerii centralelor eoliene lucreaza pentru a asigura ca turbinele eoliene sunt construite si operate in mod eficient si sigur. Acestia trebuie sa ia in considerare factori precum viteza vantului, directia vantului, temperatura si umiditatea aerului, precum si alte conditii meteorologice. Inginerii centralelor eoliene trebuie sa fie familiarizati cu tehnologia turbinei eoliene, precum si cu legislatia si reglementarile locale si nationale. Acestia trebuie sa fie capabili sa identifice si sa rezolve problemele tehnice si sa asigure ca turbinele eoliene functioneaza in mod eficient si sigur.
Fisa de post pentru meseria de inginer centrale eoliene
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: inginer centrale eoliene , cod COR 215152
Fisa de post pentru meseria de: inginer centrale eoliene
Descrierea postului:
Inginerul centralei eoliene este responsabil pentru proiectarea, dezvoltarea, instalarea, testarea si mentenanta sistemelor de energie eoliana. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul ingineriei electrice si mecanice, precum si in domeniul energiei regenerabile.
Responsabilitati:
- Proiectarea si dezvoltarea sistemelor de energie eoliana
- Instalarea si testarea echipamentelor si sistemelor de energie eoliana
- Monitorizarea performantei sistemelor de energie eoliana si identificarea problemelor
- Dezvoltarea si implementarea planurilor de mentenanta preventiva si corectiva
- Colaborarea cu echipele de proiectare si de mentenanta pentru a asigura functionarea optima a sistemelor de energie eoliana
- Identificarea si implementarea de noi tehnologii si metode pentru imbunatatirea performantei sistemelor de energie eoliana
- Asigurarea respectarii standardelor de siguranta si a reglementarilor in domeniul energiei regenerabile
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul ingineriei electrice sau mecanice
- Experienta relevanta in proiectarea, instalarea si mentenanta sistemelor de energie eoliana
- Cunostinte solide in domeniul energiei regenerabile si al tehnologiilor asociate
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare cu echipele de proiectare si de mentenanta
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
- Cunostinte avansate de limba engleza
Beneficii:
- Salariu atractiv si pachet de beneficii
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera
- Lucrul intr-un domeniu in continua dezvoltare si cu impact pozitiv asupra mediului
- Colaborarea cu echipe de profesionisti din domeniul energiei regenerabile
- Posibilitatea de a contribui la dezvoltarea si implementarea de noi tehnologii si metode pentru imbunatatirea performantei sistemelor de energie eoliana.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri in electrotehnologie
Inginerii in electrotehnologie desfasoara cercetari si proiecteaza, ofera consultanta, planifica si coordoneaza direct constructia si exploatarea sistemelor electronice, electrice si de telecomunicatii, a componentelor, motoarelor si echipamentelor. Acestia organizeaza si stabilesc sistemele de control pentru a monitoriza performanta si siguranta ansamblurilor si sistemelor electrice si electronice.
Inginerii electricieni desfasoara cercetari, ofera consultanta, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de construire si de exploatare a sistemelor electrice, a componentelor, a motoarelor si a echipamentelor, consiliaza si coordoneaza activitatea de functionare a acestora, de intretinere si de reparare a lor sau studiaza si consiliaza cu privire la aspectele tehnologice ale materialelor, produselor si proceselor de inginerie electrica.