.

Cod COR inginer conducere si control sisteme de utilitati energetice


Cod COR inginer conducere si control sisteme de utilitati energetice

Cod COR: inginer conducere si control sisteme de utilitati energetice

Cod COR: 215162 - inginer conducere si control sisteme de utilitati energetice


Meseria de inginer conducere si control sisteme de utilitati energetice face parte din grupa de baza: 2151 Ingineri electricieni.

Istoria meseriei de inginer conducere si control sisteme de utilitati energetice

Istoria meseriei de inginer conducere si control sisteme de utilitati energetice se remarca prin dezvoltarea si modernizarea sistemelor de utilitati energetice. Acestea au fost dezvoltate incepand cu anii 1950, cand au fost introduse primele sisteme de control si monitorizare a energiei electrice. Aceste sisteme au fost dezvoltate si modernizate in decursul anilor, permitandu-le inginerilor sa controleze si sa monitorizeze sistemele de utilitati energetice cu mai multa precizie si eficienta. In prezent, inginerii care lucreaza in domeniul sistemelor de utilitati energetice sunt responsabili pentru proiectarea, implementarea si monitorizarea sistemelor de utilitati energetice, precum si pentru asigurarea unei alimentari cu energie electrice sigure si eficiente.

Model fisa de post: inginer conducere si control sisteme de utilitati energetice

Fisa de post pentru meseria de inginer conducere si control sisteme de utilitati energetice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer conducere si control sisteme de utilitati energetice , cod COR 215162


Grupa de baza: 2151 Ingineri electricieni

Titlul postului: Inginer Conducere si Control Sisteme de Utilitati Energetice

Descrierea postului:

Inginerul Conducere si Control Sisteme de Utilitati Energetice este responsabil pentru proiectarea, implementarea si monitorizarea sistemelor de utilitati energetice, cum ar fi sistemele de incalzire, ventilare si aer conditionat (HVAC), sistemele de iluminat, sistemele de alimentare cu energie electrica si sistemele de alimentare cu apa si gaze.

Responsabilitati:

- Proiectarea si implementarea sistemelor de utilitati energetice, inclusiv planificarea, proiectarea, instalarea si testarea acestora.
- Monitorizarea si mentenanta sistemelor de utilitati energetice pentru a asigura functionarea optima si eficienta.
- Dezvoltarea si implementarea politicilor si procedurilor de utilizare a energiei pentru a reduce costurile si a imbunatati eficienta energetica.
- Identificarea si evaluarea noilor tehnologii si solutii pentru a imbunatati performanta sistemelor de utilitati energetice.
- Colaborarea cu alte departamente si echipe pentru a asigura integrarea sistemelor de utilitati energetice cu alte sisteme si procese.
- Asigurarea conformitatii cu reglementarile si standardele de siguranta si mediu.

Cerinte:

- Diploma de licenta in inginerie, de preferat in ingineria electrica, mecanica sau a energiei.
- Experienta relevanta in proiectarea si implementarea sistemelor de utilitati energetice.
- Cunostinte solide in domeniul energiei si a eficientei energetice.
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare.
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a gestiona mai multe proiecte simultan.
- Cunostinte avansate de limba engleza.

Beneficii:

- Pachet salarial competitiv.
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera.
- Mediu de lucru dinamic si stimulant.
- Asigurare medicala si alte beneficii sociale.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 215

  Grupa Minora 215

  Ingineri in electrotehnologie

  Inginerii in electrotehnologie desfasoara cercetari si proiecteaza, ofera consultanta, planifica si coordoneaza direct constructia si exploatarea sistemelor electronice, electrice si de telecomunicatii, a componentelor, motoarelor si echipamentelor. Acestia organizeaza si stabilesc sistemele de control pentru a monitoriza performanta si siguranta ansamblurilor si sistemelor electrice si electronice.

 • COR

  Grupa de baza 2151 Ingineri electricieni

  Inginerii electricieni desfasoara cercetari, ofera consultanta, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de construire si de exploatare a sistemelor electrice, a componentelor, a motoarelor si a echipamentelor, consiliaza si coordoneaza activitatea de functionare a acestora, de intretinere si de reparare a lor sau studiaza si consiliaza cu privire la aspectele tehnologice ale materialelor, produselor si proceselor de inginerie electrica.

 • COD

  COD COR 215162 - inginer conducere si control sisteme de utilitati energetice