.

Cod COR inginer de cercetare de aeronave


Cod COR inginer de cercetare de aeronave

Cod COR: inginer de cercetare de aeronave

Cod COR: 211111 - inginer de cercetare de aeronave


Meseria de inginer de cercetare de aeronave face parte din grupa de baza: 2111 Fizicieni si astronomi.

Istoria meseriei de inginer de cercetare de aeronave

Inginerii de cercetare de aeronave sunt specialisti in proiectarea, construirea si testarea aeronavelor. Meseria de inginer de cercetare de aeronave a inceput in anii 1920, cand a fost nevoie de oameni care sa proiecteze si sa construiasca aeronave mai rapide si mai sigure. Acest lucru a dus la dezvoltarea unor noi tehnologii si materiale care sa permita construirea de aeronave mai performante. De-a lungul anilor, inginerii de cercetare de aeronave au lucrat la proiectarea si construirea unor noi tipuri de aeronave, precum si la imbunatatirea performantelor existente. Acest lucru a dus la dezvoltarea unor noi tehnologii si materiale care sa permita construirea de aeronave mai performante. in prezent, inginerii de cercetare de aeronave lucreaza la proiectarea si construirea unor noi tipuri de aeronave, precum si la imbunatatirea performantelor existente.

Model fisa de post: inginer de cercetare de aeronave

Fisa de post pentru meseria de inginer de cercetare de aeronave


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer de cercetare de aeronave, cod COR 211111


Grupa de baza: 2111 Fizicieni si astronomi

Titlu post: Inginer de cercetare de aeronave

Departament: Cercetare si Dezvoltare

Raporteaza catre: Managerul departamentului de Cercetare si Dezvoltare

Descrierea postului:

Inginerul de cercetare de aeronave este responsabil pentru conducerea cercetarii si dezvoltarii in domeniul aviatiei, cu accent pe dezvoltarea si testarea de noi tehnologii pentru imbunatatirea performantei si sigurantei aeronavelor.

Responsabilitati:

Conduce cercetarea si dezvoltarea in domeniul aeronauticii, avand ca scop imbunatatirea performantei si sigurantei aeronavelor.
Identifica, dezvolta si testeaza noi tehnologii si materiale pentru aeronave.
Proiecteaza si dezvolta prototipuri de componente si sisteme pentru aeronave.
Analizeaza datele si informatiile colectate in timpul testelor si investigatiilor si le prezinta managerului departamentului.
Colaboreaza cu alte departamente pentru a asigura implementarea cu succes a noilor tehnologii si materiale in aeronave.
Participa la conferinte si expozitii pentru a ramane la curent

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 211

  Grupa Minora 211

  Specialisti in fizica si stiinta pamantului

  Specialistii in fizica si stiinta pamantului efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geologie si geofizica.

 • COR

  Grupa de baza 2111 Fizicieni si astronomi

  Fizicienii si astronomii efectueaza cercetari si imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale referitoare la materie, spatiu, timp, energie, forte si campuri si interactiunile care apar in cadrul acestor fenomene fizice. Acestia aplica cunostintele stiintifice referitoare la fizica si astronomie in domenii ca industrie, medicina si in domeniul militar (sau alte domenii).

 • COD

  COD COR 211111 - inginer de cercetare de aeronave