.

Cod COR inginer de cercetare in constructii civile, industriale si agricole


Cod COR inginer de cercetare in constructii civile, industriale si agricole

Cod COR: inginer de cercetare in constructii civile, industriale si agricole

Cod COR: 214216 - inginer de cercetare in constructii civile, industriale si agricole


Meseria de inginer de cercetare in constructii civile, industriale si agricole face parte din grupa de baza: 2142 Ingineri constructori.

Istoria meseriei de inginer de cercetare in constructii civile, industriale si agricole

Istoria meseriei de inginer de cercetare in constructii civile, industriale si agricole se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, inginerii au inceput sa se specializeze in domeniul constructiilor, dezvoltand tehnici si metode noi pentru a construi cladiri mai rezistente si mai durabile. In anii 1900, inginerii au inceput sa se specializeze si in cercetarea constructiilor, dezvoltand tehnici si metode noi pentru a construi cladiri mai eficiente si mai sigure. In prezent, inginerii de cercetare in constructii civile, industriale si agricole sunt responsabili pentru proiectarea si dezvoltarea de structuri si sisteme de constructii, precum si pentru testarea si evaluarea acestora. Ei folosesc tehnologii avansate pentru a asigura ca constructiile sunt sigure si eficiente, iar materialele folosite sunt de cea mai buna calitate.

Model fisa de post: inginer de cercetare in constructii civile, industriale si agricole

Fisa de post pentru meseria de inginer de cercetare in constructii civile, industriale si agricole


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer de cercetare in constructii civile, industriale si agricole, cod COR 214216


Grupa de baza: 2142 Ingineri constructori

Titlul postului: Inginer de cercetare in constructii civile, industriale si agricole

Scopul postului:
Realizarea de cercetare si dezvoltare pentru imbunatatirea materialelor, metodelor de constructie si a proceselor utilizate in constructii civile, industriale si agricole.

Responsabilitati principale:

Elaboreaza proiecte de cercetare si dezvoltare, in conformitate cu specificatiile cerute si cu scopul de a imbunatati calitatea si durabilitatea constructiilor civile, industriale si agricole.
Efectueaza experimente, teste si analize asupra materialelor de constructii existente si noi, pentru a evalua performanta acestora si a identifica posibile imbunatatiri.
Studiaza si analizeaza metodologiile si procesele de constructie utilizate in prezent, in scopul de a identifica si implementa imbunatatiri.
Colaboreaza cu alti specialisti, inclusiv cercetatori si arhitecti, pentru a dezvolta solutii de constructie inovatoare.
Comunica rezultatele cercetarii si dezvoltarii catre alte departamente sau institutii, inclusiv prezentari si rapoarte pentru a impartasi cunostintele dobandite cu alti specialisti din industrie.
Efectueaza investigatii privind cauzele defectiunilor structurale sau a problemelor legate de calitatea constructiilor si propune solutii eficiente pentru remedierea acestora.
Participa la proiecte de colaborare cu alte institutii, universitati sau companii pentru dezvoltarea si implementarea de noi tehnologii, materiale si procese de constructie.
Identifica si indeplineste criterii de finantare si colaboreaza la redactarea de cereri de finantare pentru proiectele de cercetare.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul ingineriei civile, mecanice sau materialelor sau o experienta echivalenta de lucru.
Cunostinte solide in domeniul constructiilor civile, industriale si agricole, inclusiv procedurile si standardele de constructie.
Experienta in cercetarea si dezvoltarea de noi materiale, metode si tehnologii utilizate in constructii.
Abilitati excelente de cercetare si analiza, inclusiv abilitatea de a efectua experimente si teste, si de a interpreta si raporta rezultatele.
Abilitati excelente de comunicare si negociere, inclusiv abilitatea de a comunica eficient cu alti colegi, clienti si furnizori.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2142 Ingineri constructori

  Inginerii constructori conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de constructii, gestioneaza functionarea si intretinerea structurilor de inginerie civila sau studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele tehnologice ale anumitor materiale.

 • COD

  COD COR 214216 - inginer de cercetare in constructii civile, industriale si agricole