.

Cod COR inginer de cercetare in constructii hidrotehnice


Cod COR inginer de cercetare in constructii hidrotehnice

Cod COR: inginer de cercetare in constructii hidrotehnice

Cod COR: 214222 - inginer de cercetare in constructii hidrotehnice


Meseria de inginer de cercetare in constructii hidrotehnice face parte din grupa de baza: 2142 Ingineri constructori.

Istoria meseriei de inginer de cercetare in constructii hidrotehnice

Inginerii de cercetare in constructii hidrotehnice sunt specialisti in proiectarea si construirea de structuri hidrotehnice, cum ar fi diguri, baraje, canale si alte structuri de control al apei. Acestia folosesc cunostinte de inginerie si tehnologie pentru a construi si intretine structuri hidrotehnice care sa asigure protectia impotriva inundatiilor si sa asigure o distributie eficienta a apei. Meseria de inginer de cercetare in constructii hidrotehnice a existat de mai mult de un secol, cu o istorie bogata si interesanta. Incepand cu anii 1800, inginerii au inceput sa construiasca diguri si baraje pentru a controla cursurile de apa si a preveni inundatiile. In anii 1900, inginerii au inceput sa foloseasca tehnologii mai avansate pentru a construi structuri hidrotehnice mai complexe si mai eficiente. In prezent, inginerii de cercetare in constructii hidrotehnice folosesc tehnologii avansate, cum ar fi sisteme de monitorizare si control, pentru a construi si intretine structuri hidrotehnice mai sigure si mai eficiente.

Model fisa de post: inginer de cercetare in constructii hidrotehnice

Fisa de post pentru meseria de inginer de cercetare in constructii hidrotehnice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer de cercetare in constructii hidrotehnice, cod COR 214222


Grupa de baza: 2142 Ingineri constructori

Titlul postului: Inginer de cercetare in constructii hidrotehnice

Scopul postului:
Realizarea de cercetare si dezvoltare in domeniul constructiilor hidrotehnice, contribuind la dezvoltarea si imbunatatirea proiectarii, constructiei si intretinerii infrastructurii hidrotehnice.

Responsabilitati principale:

Planifica, desfasoara si gestioneaza activitatile de cercetare si dezvoltare in domeniul constructiilor hidrotehnice.
Identifica problemele cheie si lacunele in cunostintele actuale si propune solutii pentru imbunatatirea proiectelor de constructii hidrotehnice.
Dezvolta modele matematice si analizeaza datele experimentale si de teren pentru a evalua performanta si siguranta infrastructurii hidrotehnice.
Elaboreaza solutii inovatoare si eficiente pentru proiectele de constructii hidrotehnice, in colaborare cu echipa de cercetare.
Asigura ca proiectele sunt in conformitate cu reglementarile si standardele de siguranta.
Asista in redactarea si publicarea de articole, rapoarte si studii referitoare la activitatile de cercetare in domeniul constructiilor hidrotehnice.
Identifica si urmareste noi tendinte si tehnologii in domeniul constructiilor hidrotehnice si le adapteaza in cadrul proiectelor de cercetare.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul ingineriei civile, hidrotehnice sau o experienta echivalenta in cercetarea constructiilor hidrotehnice.
Cunostinte avansate de hidraulica si mecanica fluidelor, precum si de proiectare si constructii hidrotehnice.
Experienta in utilizarea programelor de simulare si proiectare CAD/CAE.
Abilitati bune de cercetare si analiza, inclusiv abilitatea de a efectua analize si simulari si de a interpreta si raporta rezultatele.
Abilitati bune de comunicare si negociere, inclusiv abilitatea de a comunica eficient cu colegii, clientii si furnizorii.
Capacitatea de a lucra intr-un mediu de cercetare, cu respectarea stricta a procedurilor de siguranta.
Abilitati bune de organizare si managementul timpului, pentru a gestiona sarcinile si proiectele alocate in acelasi timp.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2142 Ingineri constructori

  Inginerii constructori conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de constructii, gestioneaza functionarea si intretinerea structurilor de inginerie civila sau studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele tehnologice ale anumitor materiale.

 • COD

  COD COR 214222 - inginer de cercetare in constructii hidrotehnice