.

Cod COR inginer de cercetare in electronica aplicata


Cod COR inginer de cercetare in electronica aplicata

Cod COR: inginer de cercetare in electronica aplicata

Cod COR: 215224 - inginer de cercetare in electronica aplicata


Meseria de inginer de cercetare in electronica aplicata face parte din grupa de baza: 2152 Ingineri electronisti.

Istoria meseriei de inginer de cercetare in electronica aplicata

Inginerii de cercetare in electronica aplicata sunt specialisti in tehnologia electronica si in aplicatiile sale. Acestia sunt responsabili pentru proiectarea, dezvoltarea si testarea de produse electronice si sisteme. Meseria de inginer de cercetare in electronica aplicata a luat nastere in anii 1950, cand tehnologia electronica a inceput sa se dezvolte rapid. In acea perioada, inginerii de cercetare in electronica aplicata au fost responsabili pentru proiectarea si dezvoltarea primelor calculatoare, televizoare si alte produse electronice. In prezent, inginerii de cercetare in electronica aplicata sunt responsabili pentru proiectarea si dezvoltarea unor produse electronice si sisteme mai complexe, precum sisteme de navigatie, sisteme de control al traficului, sisteme de telecomunicatii si alte produse electronice. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru testarea si validarea produselor electronice si sistemelor, precum si pentru asigurarea ca acestea functioneaza corect si in siguranta.

Model fisa de post: inginer de cercetare in electronica aplicata

Fisa de post pentru meseria de inginer de cercetare in electronica aplicata


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer de cercetare in electronica aplicata, cod COR 215224


Grupa de baza: 2152 Ingineri electronisti

Fisa de post pentru meseria de: inginer de cercetare in electronica aplicata

Descrierea postului:

Inginerul de cercetare in electronica aplicata este responsabil pentru dezvoltarea si implementarea de solutii electronice inovatoare pentru a imbunatati performanta si functionalitatea produselor si sistemelor electronice. Acesta trebuie sa fie capabil sa lucreze cu o varietate de tehnologii electronice, sa dezvolte si sa testeze prototipuri, sa analizeze datele si sa ofere solutii pentru problemele tehnice.

Responsabilitati:

- Dezvoltarea de solutii electronice inovatoare pentru a imbunatati performanta si functionalitatea produselor si sistemelor electronice
- Lucrul cu o varietate de tehnologii electronice, inclusiv circuite integrate, semiconductori, senzori si alte componente electronice
- Dezvoltarea si testarea de prototipuri electronice
- Analizarea datelor si oferirea de solutii pentru problemele tehnice
- Colaborarea cu echipele de cercetare si dezvoltare pentru a dezvolta si implementa solutii electronice
- Documentarea si raportarea rezultatelor cercetarii si dezvoltarii

Cerinte:

- Studii superioare in domeniul electronicii sau o disciplina similara
- Experienta relevanta in cercetarea si dezvoltarea de solutii electronice
- Cunostinte solide de tehnologii electronice, inclusiv circuite integrate, semiconductori, senzori si alte componente electronice
- Abilitati excelente de analiza si rezolvare a problemelor
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a gestiona proiecte complexe

Beneficii:

- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala
- Mediu de lucru stimulativ si dinamic
- Beneficii suplimentare, cum ar fi asigurare medicala si de viata, concediu platit si alte beneficii sociale

Aceasta fisa de post pentru inginerul de cercetare in electronica aplicata poate fi utilizata pentru a atrage candidati calificati si pentru a descrie responsabilitatile si cerintele postului. Este important sa se asigure ca candidatii inteleg cerintele si responsabilitatile postului si sa se ofere beneficii atractive pentru a atrage si a retine talentul.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 215

  Grupa Minora 215

  Ingineri in electrotehnologie

  Inginerii in electrotehnologie desfasoara cercetari si proiecteaza, ofera consultanta, planifica si coordoneaza direct constructia si exploatarea sistemelor electronice, electrice si de telecomunicatii, a componentelor, motoarelor si echipamentelor. Acestia organizeaza si stabilesc sistemele de control pentru a monitoriza performanta si siguranta ansamblurilor si sistemelor electrice si electronice.

 • COR

  Grupa de baza 2152 Ingineri electronisti

  Inginerii electronisti efectueaza cercetari, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de construire, functionare, intretinere si reparare a sistemelor electrice, studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele tehnologice ale materialelor, produselor si proceselor ingineriei electronice.

 • COD

  COD COR 215224 - inginer de cercetare in electronica aplicata