.

Cod COR inginer de cercetare in exploatari forestiere


Cod COR inginer de cercetare in exploatari forestiere

Cod COR: inginer de cercetare in exploatari forestiere

Cod COR: 214932 - inginer de cercetare in exploatari forestiere


Meseria de inginer de cercetare in exploatari forestiere face parte din grupa de baza: 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de inginer de cercetare in exploatari forestiere

Istoria meseriei de inginer de cercetare in exploatari forestiere se intinde pe o perioada de aproximativ 100 de ani. Incepand cu anii 1900, inginerii de cercetare in exploatari forestiere au fost angajati pentru a ajuta la dezvoltarea si intretinerea padurilor. Acestia au fost responsabili pentru planificarea si implementarea unor practici de management forestier adecvate, precum si pentru monitorizarea si evaluarea starii padurilor. In anii 1950, inginerii de cercetare in exploatari forestiere au inceput sa se concentreze pe cercetarea si dezvoltarea de tehnologii si metode noi pentru a face padurile mai productive si mai sustenabile. Acestia au fost implicati in proiecte de cercetare si dezvoltare, precum si in proiecte de conservare si protectie a padurilor. In prezent, inginerii de cercetare in exploatari forestiere sunt responsabili pentru planificarea si implementarea unor practici de management forestier adecvate, precum si pentru monitorizarea si evaluarea starii padurilor. Acestia sunt, de asemenea, implicati in proiecte de cercetare si dezvoltare, precum si in proiecte de conservare si protectie a padurilor.

Model fisa de post: inginer de cercetare in exploatari forestiere

Fisa de post pentru meseria de inginer de cercetare in exploatari forestiere


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer de cercetare in exploatari forestiere, cod COR 214932


Grupa de baza: 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

Fisa de post pentru meseria de: inginer de cercetare in exploatari forestiere

1. Descrierea postului:

Inginerul de cercetare in exploatari forestiere este responsabil pentru dezvoltarea si implementarea de proiecte de cercetare in domeniul exploatarilor forestiere. Acesta trebuie sa analizeze si sa evalueze impactul activitatilor de exploatare asupra mediului si sa dezvolte solutii pentru a minimiza acest impact. De asemenea, inginerul de cercetare trebuie sa dezvolte si sa implementeze programe de monitorizare a calitatii aerului, apei si solului, precum si a biodiversitatii din zona de exploatare.

2. Responsabilitati principale:

- Dezvoltarea si implementarea de proiecte de cercetare in domeniul exploatarilor forestiere
- Analizarea si evaluarea impactului activitatilor de exploatare asupra mediului
- Dezvoltarea de solutii pentru a minimiza impactul activitatilor de exploatare asupra mediului
- Dezvoltarea si implementarea de programe de monitorizare a calitatii aerului, apei si solului, precum si a biodiversitatii din zona de exploatare
- Colaborarea cu alte departamente si organizatii pentru a dezvolta solutii si programe de protectie a mediului
- Raportarea rezultatelor cercetarilor si a programelor de monitorizare catre conducerea companiei

3. Cerinte de calificare:

- Studii superioare in domeniul ingineriei forestiere sau a mediului
- Experienta relevanta in cercetarea si monitorizarea impactului activitatilor de exploatare asupra mediului
- Cunostinte solide in domeniul exploatarilor forestiere si a protectiei mediului
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare cu alte departamente si organizatii
- Capacitatea de a dezvolta si implementa proiecte de cercetare si programe de monitorizare
- Capacitatea de a raporta rezultatele cercetarilor si a programelor de monitorizare catre conducerea companiei

4. Conditii de munca:

Inginerul de cercetare in exploatari forestiere lucreaza in birouri si in teren, in zonele de exploatare forestiera. Acesta poate fi expus la conditii meteo extreme si la riscuri asociate cu activitatile de exploatare forestiera. De asemenea, poate fi necesara deplasarea frecventa in zonele de exploatare forestiera.

5. Beneficii:

Inginerul de cercetare in exploatari forestiere beneficiaza de salariu competitiv, de asigurare medicala si de alte beneficii oferite de companie. De asemenea, acesta are oportunitatea de a lucra intr-un domeniu important pentru protectia mediului si de a contribui la dezvoltarea de solutii pentru a minimiza impactul activitatilor de exploatare asupra mediului.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii ingineri neclasificati in grupa minora 214 - Ingineri (exclusiv in electrotehnologie) sau in grupa minora 215 - Ingineri in electrotehnologie. De exemplu, grupa include pe cei care desfasoara activitati de cercetare, recomanda sau dezvolta proceduri ingineresti si solutii privind siguranta la locul de munca, inginerie biomedicala, optica, materiale, producerea de energie nucleara si explozibile.

 • COD

  COD COR 214932 - inginer de cercetare in exploatari forestiere