.

Cod COR inginer de cercetare in ingineria materialelor oxidice


Cod COR inginer de cercetare in ingineria materialelor oxidice

Cod COR: inginer de cercetare in ingineria materialelor oxidice

Cod COR: 214232 - inginer de cercetare in ingineria materialelor oxidice


Meseria de inginer de cercetare in ingineria materialelor oxidice face parte din grupa de baza: 2142 Ingineri constructori.

Istoria meseriei de inginer de cercetare in ingineria materialelor oxidice

Istoria meseriei de inginer de cercetare in ingineria materialelor oxidice se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, cercetatorii au inceput sa exploreze proprietatile materialelor oxidice si sa le utilizeze in aplicatii industriale. In anii 1920, cercetatorii au inceput sa utilizeze oxizii metalici pentru a crea materiale mai rezistente si mai durabile. In anii 1950, cercetatorii au inceput sa utilizeze oxizii metalici pentru a crea materiale mai rezistente la temperaturi ridicate si mai rezistente la coroziune. In anii 1970, cercetatorii au inceput sa utilizeze oxizii metalici pentru a crea materiale mai rezistente la uzura si mai rezistente la socuri mecanice. In prezent, inginerii de cercetare in ingineria materialelor oxidice utilizeaza oxizii metalici pentru a crea materiale mai rezistente la temperaturi ridicate, mai rezistente la coroziune, mai rezistente la uzura si mai rezistente la socuri mecanice. Aceste materiale sunt folosite in industria aeronautica, industria auto, industria medicala si industria energiei.

Model fisa de post: inginer de cercetare in ingineria materialelor oxidice

Fisa de post pentru meseria de inginer de cercetare in ingineria materialelor oxidice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer de cercetare in ingineria materialelor oxidice, cod COR 214232


Grupa de baza: 2142 Ingineri constructori

Scopul postului:
Inginerul de Cercetare in Ingineria Materialelor Oxidice este responsabil pentru desfasurarea activitatilor de cercetare si dezvoltare in domeniul materialelor oxidice, in vederea obtinerii de noi produse si tehnologii cu proprietati specifice.

Responsabilitati principale:

Realizarea de experimente si analize cu ajutorul echipamentelor si instrumentelor de laborator, in vederea obtinerii de date relevante pentru cercetarea si dezvoltarea de noi materiale oxidice;
Proiectarea, dezvoltarea si optimizarea de noi metode de sinteza si caracterizare a materialelor oxidice;
Realizarea de teste si evaluarea proprietatilor materialelor, cum ar fi proprietati mecanice, optice, termice si magnetice;
Contribuirea la redactarea si publicarea articolelor stiintifice si a altor documente de cercetare;
Asigurarea respectarii normelor si procedurilor de securitate si protectie a muncii in laborator.
Cerinte pentru post:
Studii superioare finalizate in domeniul Ingineriei Materialelor sau intr-un domeniu asemanator;
Experienta anterioara in cercetarea materialelor oxidice;
Cunoasterea si experienta in utilizarea echipamentelor si instrumentelor de laborator utilizate in sinteza si caracterizarea materialelor oxidice;
Abilitati excelente de analiza si interpretare a datelor experimentale;
Capacitatea de a lucra intr-un mediu de cercetare si dezvoltare, atat individual cat si in echipa;
Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat reprezinta un avantaj.
Conditii de lucru:
Program de lucru flexibil, in functie de specificul proiectelor de cercetare;
Lucrul se desfasoara intr-un mediu de laborator, in conditii de securitate si protectie a muncii;
Posibilitatea de a efectua deplasari in interes de serviciu;
Acces la echipamente si instrumente moderne de cercetare.
Aceasta este o schita generala a unei fise de post pentru un inginer de cercetare in ingineria materialelor oxidice, dar poate fi adaptata in functie de nevoile si specificul fiecarei organizatii.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2142 Ingineri constructori

  Inginerii constructori conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de constructii, gestioneaza functionarea si intretinerea structurilor de inginerie civila sau studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele tehnologice ale anumitor materiale.

 • COD

  COD COR 214232 - inginer de cercetare in ingineria materialelor oxidice