.

Cod COR inginer de cercetare in instalatii


Cod COR inginer de cercetare in instalatii

Cod COR: inginer de cercetare in instalatii

Cod COR: 214229 - inginer de cercetare in instalatii


Meseria de inginer de cercetare in instalatii face parte din grupa de baza: 2142 Ingineri constructori.

Istoria meseriei de inginer de cercetare in instalatii

Inginerii de cercetare in instalatii au o istorie relativ scurta, dar importanta. Acestia au fost primii care au dezvoltat tehnologii de control al instalatiilor, cum ar fi sistemele de incalzire, ventilatie si aer conditionat. Acestia au fost, de asemenea, primii care au dezvoltat tehnologii de monitorizare a instalatiilor, cum ar fi sistemele de detectare a incendiilor si sistemele de supraveghere a securitatii. Acestia au fost, de asemenea, primii care au dezvoltat tehnologii de control al energiei, cum ar fi sistemele de iluminat si sistemele de control al temperaturii. Acestia au fost, de asemenea, primii care au dezvoltat tehnologii de control al apei, cum ar fi sistemele de pompare si sistemele de filtrare. Acestia au fost, de asemenea, primii care au dezvoltat tehnologii de control al gazelor, cum ar fi sistemele de detectare a gazelor si sistemele de control al presiunii. Acestia au fost, de asemenea, primii care au dezvoltat tehnologii de control al aerului, cum ar fi sistemele de filtrare si sistemele de control al umiditatii. Acestia au fost, de asemenea, primii care au dezvoltat tehnologii de control al zgomotului, cum ar fi sistemele de absorbtie a zgomotului si sistemele de control al vibratiilor. Acestia au fost, de asemenea, primii care au dezvoltat tehnologii de control al poluarii, cum ar fi sistemele de monitorizare a poluarii si sistemele de control al emisiilor. Acestia au fost, de asemenea, prim

Model fisa de post: inginer de cercetare in instalatii

Fisa de post pentru meseria de inginer de cercetare in instalatii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer de cercetare in instalatii, cod COR 214229


Grupa de baza: 2142 Ingineri constructori

Titlul pozitiei: Inginer de cercetare in instalatii

Descrierea pozitiei:
Inginerul de cercetare in instalatii este responsabil pentru planificarea si realizarea de cercetari in domeniul instalatiilor. Acesta lucreaza intr-un mediu de cercetare si dezvoltare pentru a dezvolta solutii tehnice inovatoare pentru problemele legate de instalatii. Inginerul trebuie sa fie capabil sa interpreteze datele experimentale si sa produca rapoarte si documentatii relevante.

Responsabilitati:

Proiectarea, planificarea si realizarea experimentelor si testelor in domeniul instalatiilor
Colectarea si analiza datelor experimentale si furnizarea de rapoarte si documentatii relevante
Identificarea si dezvoltarea de solutii tehnice inovatoare pentru problemele legate de instalatii
Efectuarea de teste si validarea solutiilor propuse
Comunicarea rezultatelor cercetarii prin prezentari si rapoarte
Participarea la dezvoltarea si implementarea de prototipuri pentru a testa si valida solutiile propuse
Mentinerea cunostintelor actualizate in domeniul instalatiilor si identificarea noilor tehnologii si tendinte din domeniu.
Cerinte:

Studii universitare finalizate in inginerie, fizica, chimie sau intr-un domeniu similar relevant
Experienta in planificarea si realizarea de experimente si analiza datelor
Cunostinte solide in domeniul instalatiilor si al tehnologiilor asociate
Abilitati bune de comunicare si prezentare a rezultatelor
Capacitatea de a lucra eficient in echipa si de a colabora cu colegii si cercetatorii
Capacitatea de a lucra cu precizie si de a urma procedurile si protocoalele stabilite
Abilitati bune de organizare si gestionare a timpului.
Aceasta este o descriere generala a pozitiei de inginer de cercetare in instalatii, dar este posibil sa fie necesare si alte responsabilitati sau cerinte specifice, in functie de nevoile si de obiectivele organizatiei.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2142 Ingineri constructori

  Inginerii constructori conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de constructii, gestioneaza functionarea si intretinerea structurilor de inginerie civila sau studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele tehnologice ale anumitor materiale.

 • COD

  COD COR 214229 - inginer de cercetare in instalatii