.

Cod COR inginer de cercetare in tehnologii carbochimice


Cod COR inginer de cercetare in tehnologii carbochimice

Cod COR: inginer de cercetare in tehnologii carbochimice

Cod COR: 214654 - inginer de cercetare in tehnologii carbochimice


Meseria de inginer de cercetare in tehnologii carbochimice face parte din grupa de baza: 2146 Ingineri mineri, petrolisti, metalurgisti si asimilati.

Istoria meseriei de inginer de cercetare in tehnologii carbochimice

Inginerii de cercetare in tehnologii carbochimice sunt specialisti in domeniul chimiei organice si al tehnologiilor de prelucrare a materiilor prime. Acestia sunt responsabili pentru dezvoltarea si aplicarea tehnologiilor de prelucrare a materiilor prime, precum si pentru cercetarea si dezvoltarea de noi produse si procese. Meseria de inginer de cercetare in tehnologii carbochimice a luat nastere in anii 1950, cand s-a dezvoltat prima tehnologie de prelucrare a materiilor prime. De atunci, tehnologia s-a dezvoltat si s-a perfectionat, permitandu-le inginerilor sa creeze produse si procese mai eficiente si mai sigure. In prezent, inginerii de cercetare in tehnologii carbochimice lucreaza in domenii precum industria alimentara, industria farmaceutica si industria chimica, ajutand la dezvoltarea produselor si proceselor mai eficiente si mai sigure.

Model fisa de post: inginer de cercetare in tehnologii carbochimice

Fisa de post pentru meseria de inginer de cercetare in tehnologii carbochimice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer de cercetare in tehnologii carbochimice, cod COR 214654


Grupa de baza: 2146 Ingineri mineri, petrolisti, metalurgisti si asimilati

Fisa de post pentru meseria de inginer de cercetare in tehnologii carbochimice cuprinde urmatoarele informatii:

1. Titlul postului: Inginer de cercetare in tehnologii carbochimice

2. Scopul postului: Dezvoltarea si implementarea de tehnologii in domeniul carbochimiei, cu scopul de a imbunatati procesele de productie si de a reduce impactul asupra mediului.

3. Responsabilitati principale:

- Realizarea de cercetari si experimente in domeniul carbochimiei, cu scopul de a dezvolta noi tehnologii si de a imbunatati cele existente.
- Analizarea datelor experimentale si elaborarea de rapoarte si prezentari pentru a comunica rezultatele cercetarilor.
- Colaborarea cu echipele de productie pentru a implementa noile tehnologii si pentru a asigura o productie eficienta si sustenabila.
- Monitorizarea si evaluarea performantelor tehnologiilor implementate, cu scopul de a identifica si de a remedia eventuale probleme.
- Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare in colaborare cu alte departamente sau companii partenere.

4. Cerinte si calificari:

- Studii superioare in domeniul chimiei, ingineriei chimice sau a unui domeniu asemanator.
- Experienta relevanta in cercetarea si dezvoltarea de tehnologii in domeniul carbochimiei.
- Cunostinte solide in domeniul chimiei si al proceselor chimice.
- Abilitati excelente de analiza si interpretare a datelor experimentale.
- Abilitati de comunicare si colaborare cu echipele de productie si cu alte departamente.
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a gestiona proiecte complexe.

5. Conditii de munca:

- Program de lucru full-time, cu posibilitatea de a lucra si in weekend-uri sau in afara programului de lucru, in functie de necesitatile proiectelor.
- Lucrul in laborator si in mediul de productie, cu respectarea normelor de siguranta si de protectie a mediului.
- Posibilitatea de a calatori in tara sau in strainatate pentru a participa la conferinte sau pentru a colabora cu parteneri externi.

Aceasta fisa de post pentru meseria de inginer de cercetare in tehnologii carbochimice poate fi utilizata de catre companii care doresc sa angajeze un specialist in acest domeniu, pentru a defini responsabilitatile si cerintele postului si pentru a atrage candidati potriviti pentru aceasta pozitie.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2146 Ingineri mineri, petrolisti, metalurgisti si asimilati

  Inginerii chimisti desfasoara activitati de cercetare si dezvoltare, coordoneaza direct si avizeaza procesele chimice aplicate la scara comerciala si productia diferitelor substante si elemente (articole), cum ar fi petrol brut, derivate petroliere, produse alimentare si bauturi, medicamente sau materiale sintetice. Acestia coordoneaza direct activitatea de intretinere si reparatie a utilajelor si echipamentelor chimice, studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele chimice ale anumitor materiale, produse sau procese.

 • COD

  COD COR 214654 - inginer de cercetare in tehnologii carbochimice