Cod COR: 214636 - inginer de cercetare in topografie miniera
Meseria de inginer de cercetare in topografie miniera face parte din grupa de baza: 2146 Ingineri mineri, petrolisti, metalurgisti si asimilati.
Istoria meseriei de inginer de cercetare in topografie miniera se intinde pe o perioada de peste 200 de ani. Incepand cu anii 1800, inginerii de cercetare in topografie miniera au fost angajati pentru a ajuta la explorarea si exploatarea zacamintelor de minereuri. Acestia au folosit tehnici de topografie si cartografie pentru a determina locatia si dimensiunea zacamintelor, precum si pentru a identifica si evalua potentialul lor. In anii 1900, inginerii de cercetare in topografie miniera au inceput sa foloseasca tehnologii mai avansate, cum ar fi sondele si scanarile geologice, pentru a obtine informatii mai precise despre zacamintele de minereuri. Aceste tehnologii au permis inginerilor sa faca estimari mai precise ale cantitatilor de minereuri disponibile si sa ia decizii mai informate despre modul in care sa exploateze zacamintele. In prezent, inginerii de cercetare in topografie miniera folosesc tehnologii avansate, cum ar fi satelitii si dronele, pentru a obtine informatii mai precise despre zacamintele de minereuri si pentru a face estimari mai precise ale cantitatilor de minereuri disponibile.
Fisa de post pentru meseria de inginer de cercetare in topografie miniera
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: inginer de cercetare in topografie miniera, cod COR 214636
Fisa de post pentru meseria de inginer de cercetare in topografie miniera este urmatoarea:
Titlul postului: Inginer de cercetare in topografie miniera
Departament: Cercetare si dezvoltare
Raporteaza catre: Managerul departamentului de cercetare si dezvoltare
Responsabilitati principale:
- Realizarea de cercetari si dezvoltari in domeniul topografiei miniere
- Dezvoltarea si implementarea de noi tehnologii si metode de topografie miniera
- Coordonarea si supervizarea activitatilor de topografie miniera
- Realizarea de masuratori si analize topografice pentru a identifica si evalua resursele minerale
- Elaborarea de rapoarte si prezentari cu privire la rezultatele cercetarilor si dezvoltarilor in domeniul topografiei miniere
- Colaborarea cu alte departamente si echipe pentru a asigura o buna integrare a activitatilor de topografie miniera in procesul de productie
- Asigurarea respectarii standardelor de calitate si siguranta in activitatile de topografie miniera
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul topografiei sau ingineriei miniere
- Experienta relevanta in domeniul topografiei miniere
- Cunostinte solide de matematica si fizica
- Abilitati excelente de comunicare si coordonare a activitatilor
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte departamente si echipe
- Cunostinte solide de limba engleza
Beneficii:
- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala
- Mediu de lucru dinamic si stimulant
- Beneficii suplimentare, cum ar fi asigurare medicala si de viata, tichete de masa, etc.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Inginerii chimisti desfasoara activitati de cercetare si dezvoltare, coordoneaza direct si avizeaza procesele chimice aplicate la scara comerciala si productia diferitelor substante si elemente (articole), cum ar fi petrol brut, derivate petroliere, produse alimentare si bauturi, medicamente sau materiale sintetice. Acestia coordoneaza direct activitatea de intretinere si reparatie a utilajelor si echipamentelor chimice, studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele chimice ale anumitor materiale, produse sau procese.