Cod COR: 215212 - inginer de receptie si control aeronave
Meseria de inginer de receptie si control aeronave face parte din grupa de baza: 2152 Ingineri electronisti.
Inginerii de receptie si control aeronave sunt specialisti in domeniul aeronautic care se ocupa de inspectarea, testarea si verificarea aeronavelor inainte de lansare. Acestia sunt responsabili pentru asigurarea ca aeronavele sunt in stare de functionare si sunt in conformitate cu standardele de siguranta si calitate. Meseria de inginer de receptie si control aeronave a luat nastere in anii 1950, cand a fost nevoie de oameni care sa inspecteze si sa verifice aeronavele inainte de lansare. Acestia au fost responsabili pentru verificarea tuturor componentelor aeronavelor, inclusiv a sistemelor de motor, a sistemelor de control si a sistemelor de navigatie. In prezent, inginerii de receptie si control aeronave sunt responsabili pentru inspectarea si verificarea aeronavelor inainte de lansare, precum si pentru monitorizarea si mentinerea aeronavelor in timpul zborului.
Fisa de post pentru meseria de inginer de receptie si control aeronave
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: inginer de receptie si control aeronave, cod COR 215212
Titlul postului: Inginer de Receptie si Control Aeronave
Descrierea postului:
Inginerul de Receptie si Control Aeronave este responsabil pentru asigurarea sigurantei si conformitatii aeronavelor cu standardele si reglementarile aeronautice. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul aeronautic si sa fie capabil sa efectueze inspectii si teste pentru a verifica starea tehnica a aeronavelor.
Responsabilitati:
- Efectuarea inspectiilor si testelor pentru a verifica starea tehnica a aeronavelor
- Verificarea documentelor de zbor si a altor documente necesare pentru aeronave
- Asigurarea conformitatii aeronavelor cu standardele si reglementarile aeronautice
- Identificarea si raportarea problemelor tehnice ale aeronavelor
- Colaborarea cu echipa de mentenanta pentru a remedia problemele tehnice
- Participarea la investigatii in cazul unor incidente sau accidente aeronautice
- Asigurarea respectarii procedurilor de siguranta si a standardelor de calitate
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul aeronautic sau o disciplina tehnica relevanta
- Experienta anterioara in domeniul aeronautic sau intr-un rol similar
- Cunostinte solide in domeniul aeronautic si a reglementarilor aeronautice
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a lua decizii rapide si eficiente
- Atentie la detalii si capacitatea de a identifica problemele tehnice
- Cunostinte de limba engleza la nivel avansat
Beneficii:
- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera
- Mediu de lucru dinamic si stimulant
- Asigurare medicala privata
- Abonament la sala de fitness
Acestea sunt principalele responsabilitati si cerinte pentru postul de Inginer de Receptie si Control Aeronave. Candidatii interesati trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul aeronautic si sa fie capabili sa efectueze inspectii si teste pentru a verifica starea tehnica a aeronavelor. De asemenea, trebuie sa aiba abilitati excelente de comunicare si colaborare, precum si capacitatea de a lucra sub presiune si de a lua decizii rapide si eficiente.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri in electrotehnologie
Inginerii in electrotehnologie desfasoara cercetari si proiecteaza, ofera consultanta, planifica si coordoneaza direct constructia si exploatarea sistemelor electronice, electrice si de telecomunicatii, a componentelor, motoarelor si echipamentelor. Acestia organizeaza si stabilesc sistemele de control pentru a monitoriza performanta si siguranta ansamblurilor si sistemelor electrice si electronice.
Inginerii electronisti efectueaza cercetari, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de construire, functionare, intretinere si reparare a sistemelor electrice, studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele tehnologice ale materialelor, produselor si proceselor ingineriei electronice.