.

Cod COR inginer energetica cladirilor


Cod COR inginer energetica cladirilor

Cod COR: inginer energetica cladirilor

Cod COR: 215159 - inginer energetica cladirilor


Meseria de inginer energetica cladirilor face parte din grupa de baza: 2151 Ingineri electricieni.

Istoria meseriei de inginer energetica cladirilor

Istoria meseriei de inginer energetica cladirilor se intinde pe o perioada de aproximativ 40 de ani. In anii 1970, au fost lansate primele cercetari si programe de eficienta energetica a cladirilor, care au avut ca scop reducerea consumului de energie si a emisiilor de gaze cu efect de sera. Aceste programe au fost dezvoltate si implementate in intreaga lume, inclusiv in Statele Unite ale Americii. In anii 1980, au fost lansate primele programe de certificare a eficientei energetice a cladirilor, care au oferit proprietarilor de cladiri un cadru pentru a evalua si imbunatati performanta energetica a cladirilor lor. In anii 1990, au fost lansate primele programe de certificare a eficientei energetice a cladirilor, care au oferit proprietarilor de cladiri un cadru pentru a evalua si imbunatati performanta energetica a cladirilor lor. In prezent, inginerii energetici ai cladirilor sunt responsabili pentru a asigura ca cladirile sunt construite si operate in mod eficient, astfel incat sa se reduca consumul de energie si sa se reduca emisiile de gaze cu efect de sera.

Model fisa de post: inginer energetica cladirilor

Fisa de post pentru meseria de inginer energetica cladirilor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer energetica cladirilor , cod COR 215159


Grupa de baza: 2151 Ingineri electricieni

Fisa de post pentru meseria de: Inginer Energetic al Cladirilor

Descrierea postului:

Inginerul energetic al cladirilor este responsabil pentru proiectarea, implementarea si monitorizarea sistemelor de energie si eficienta energetica in cladirile comerciale si rezidentiale. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul energiei, precum si abilitati tehnice si de comunicare pentru a colabora cu echipele de constructie si proprietarii de cladiri.

Responsabilitati:

- Proiectarea si implementarea sistemelor de energie si eficienta energetica in cladirile comerciale si rezidentiale
- Monitorizarea performantei sistemelor de energie si eficienta energetica
- Identificarea si evaluarea solutiilor de eficienta energetica pentru a reduce costurile si a imbunatati performanta cladirilor
- Colaborarea cu echipele de constructie si proprietarii de cladiri pentru a asigura implementarea corecta a sistemelor de energie si eficienta energetica
- Dezvoltarea si implementarea planurilor de mentenanta pentru sistemele de energie si eficienta energetica
- Monitorizarea si respectarea reglementarilor si standardelor de eficienta energetica

Cerinte:

- Studii superioare in domeniul ingineriei energetice sau a unui domeniu similar
- Experienta relevanta in proiectarea si implementarea sistemelor de energie si eficienta energetica in cladirile comerciale si rezidentiale
- Cunostinte solide in domeniul energiei si eficientei energetice
- Abilitati tehnice si de comunicare pentru a colabora cu echipele de constructie si proprietarii de cladiri
- Capacitatea de a identifica si evalua solutiile de eficienta energetica
- Cunostinte solide in reglementarile si standardelor de eficienta energetica

Beneficii:

- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala
- Mediu de lucru dinamic si stimulant
- Asigurare medicala si alte beneficii sociale

Aceasta fisa de post pentru meseria de inginer energetic al cladirilor poate fi utilizata ca ghid pentru a recruta si a selecta candidatii potriviti pentru aceasta pozitie. Este important sa se identifice candidatii cu experienta relevanta si cunostinte solide in domeniul energiei si eficientei energetice, precum si abilitati tehnice si de comunicare pentru a colabora cu echipele de constructie si proprietarii de cladiri.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 215

  Grupa Minora 215

  Ingineri in electrotehnologie

  Inginerii in electrotehnologie desfasoara cercetari si proiecteaza, ofera consultanta, planifica si coordoneaza direct constructia si exploatarea sistemelor electronice, electrice si de telecomunicatii, a componentelor, motoarelor si echipamentelor. Acestia organizeaza si stabilesc sistemele de control pentru a monitoriza performanta si siguranta ansamblurilor si sistemelor electrice si electronice.

 • COR

  Grupa de baza 2151 Ingineri electricieni

  Inginerii electricieni desfasoara cercetari, ofera consultanta, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de construire si de exploatare a sistemelor electrice, a componentelor, a motoarelor si a echipamentelor, consiliaza si coordoneaza activitatea de functionare a acestora, de intretinere si de reparare a lor sau studiaza si consiliaza cu privire la aspectele tehnologice ale materialelor, produselor si proceselor de inginerie electrica.

 • COD

  COD COR 215159 - inginer energetica cladirilor