.

Cod COR inginer imbunatatiri funciare


Cod COR inginer imbunatatiri funciare

Cod COR: inginer imbunatatiri funciare

Cod COR: 213223 - inginer imbunatatiri funciare


Meseria de inginer imbunatatiri funciare face parte din grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit.

Istoria meseriei de inginer imbunatatiri funciare

Istoria meseriei de inginer imbunatatiri funciare se intinde pe o perioada de aproximativ 200 de ani. Meseria a inceput in Anglia in secolul al XIX-lea, cand inginerii au fost angajati pentru a ajuta la dezvoltarea si modernizarea sistemelor agricole. Acestia au lucrat pentru a imbunatati infrastructura agricola, inclusiv construirea de canale, sisteme de irigatii si alte lucrari de infrastructura. In timpul anilor 1800, inginerii au lucrat pentru a dezvolta tehnologii noi si inovatoare pentru a ajuta la cresterea productivitatii agricole. Acestia au dezvoltat si implementat tehnologii precum tractoarele, combinele si alte masini agricole. In prezent, inginerii imbunatatiri funciare lucreaza pentru a ajuta la dezvoltarea si modernizarea sistemelor agricole, inclusiv dezvoltarea de tehnologii noi si inovatoare pentru a ajuta la cresterea productivitatii agricole.

Model fisa de post: inginer imbunatatiri funciare

Fisa de post pentru meseria de inginer imbunatatiri funciare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer imbunatatiri funciare, cod COR 213223


Grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

Titlu post: Inginer imbunatatiri Funciare

Scopul postului: Responsabil pentru dezvoltarea, implementarea si gestionarea proiectelor de imbunatatiri funciare, asigurand conformitatea cu standardele de calitate si siguranta.

Responsabilitati:

Planifica si coordoneaza proiecte de imbunatatiri funciare, asigurand implementarea acestora in conformitate cu cerintele si normele in vigoare.

Dezvolta proiecte de inginerie, inclusiv planuri de teren si design de constructii, pentru a imbunatati infrastructura si facilita cresterea economica.

Monitorizeaza si supravegheaza activitatile de constructie si asigura calitatea, siguranta si respectarea termenelor de finalizare a proiectelor.

Evalueaza si analizeaza datele de teren pentru a determina impactul proiectelor asupra mediului si a ecosistemelor locale.

Dezvolta si implementeaza proiecte de conservare a solului si de imbunatatire a calitatii apei, utilizand metode agricole sustenabile.

Colaboreaza cu alte departamente si organizatii pentru a dezvolta si implementa proiecte de infrastructura in regiunile agricole si rurale.

Monitorizeaza si asigura conformitatea cu reglementarile de mediu, siguranta si sanatate in munca.

Dezvolta si mentine relatii de lucru bune cu clientii, furnizorii si alte parti interesate.

Cerinte:

Studii superioare absolvite in domeniul ingineriei agricole, ingineriei de constructii sau intr-un domeniu relevant.

Experienta anterioara in proiectarea, implementarea si gestionarea proiectelor de imbunatatiri funciare.

Cunostinte solide in domeniul normelor si reglementarilor de mediu, siguranta si sanatate in munca.

Capacitatea de a lucra eficient intr-un mediu de lucru dinamic si de a gestiona multiple proiecte in acelasi timp.

Excelente abilitati de comunicare si de relationare cu clientii, furnizorii si alte parti interesate.

Capacitatea de a analiza datele de teren si de a face recomandari pentru imbunatatirea infrastructurii.

Abilitati bune de planificare si organizare si capacitatea de a lucra sub presiunea termenelor limita.

Cunoasterea unei limbi straine reprezinta un avantaj.

Locul de munca: Inginerul imbunatatiri Funciare va lucra la birou si pe teren, la locatiile proiectelor.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 213

  Grupa Minora 213

  Specialisti in stiintele vietii

  Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

 • COR

  Grupa de baza 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

  Consultantii in agricultura, silvicultura si piscicultura studiaza si furnizeaza asistenta si consiliere in domeniul agricol, silvicultura si piscicultura, incluzand cultivarea, fertilizarea, recoltarea, eroziunea solului si compozitia acestuia, prevenirea bolilor, nutritie, rotatia culturilor si marketing. Acestia dezvolta tehnici pentru cresterea productivitatii, studiaza si dezvolta planuri si politici pentru administrarea terenului si a pescuitului.

 • COD

  COD COR 213223 - inginer imbunatatiri funciare