.

Cod COR inginer masini hidraulice si pneumatice


Cod COR inginer masini hidraulice si pneumatice

Cod COR: inginer masini hidraulice si pneumatice

Cod COR: 214411 - inginer masini hidraulice si pneumatice


Meseria de inginer masini hidraulice si pneumatice face parte din grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici.

Istoria meseriei de inginer masini hidraulice si pneumatice

Inginerii mecanici care se specializeaza in domeniul masinilor hidraulice si pneumatice sunt specialisti in proiectarea, construirea si intretinerea sistemelor hidraulice si pneumatice. Aceste sisteme sunt folosite in industria de constructii, agricultura, transporturi si alte domenii. Meseria de inginer mecanic in domeniul masinilor hidraulice si pneumatice a aparut in anii 1950, cand au fost dezvoltate primele sisteme hidraulice si pneumatice. Aceste sisteme au fost folosite pentru a controla si a manipula masinile si echipamentele industriale. De-a lungul anilor, tehnologia s-a dezvoltat si s-au dezvoltat noi sisteme hidraulice si pneumatice, care au permis inginerilor mecanici sa proiecteze si sa construiasca masini si echipamente mai eficiente si mai fiabile. Astazi, inginerii mecanici care se specializeaza in domeniul masinilor hidraulice si pneumatice sunt responsabili pentru proiectarea, construirea si intretinerea sistemelor hidraulice si pneumatice, precum si pentru asigurarea functionarii optime a acestora.

Model fisa de post: inginer masini hidraulice si pneumatice

Fisa de post pentru meseria de inginer masini hidraulice si pneumatice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer masini hidraulice si pneumatice, cod COR 214411


Grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici

Titlul postului: Inginer Masini Hidraulice si Pneumatice

Departament: Inginerie

Raporteaza catre: Manager Inginerie

Scopul postului:
Asigurarea proiectarii, dezvoltarii si implementarii sistemelor si componentelor hidraulice si pneumatice pentru a satisface cerintele specifice ale clientilor si ale industriei.

Responsabilitati si atributii:

Proiectarea si dezvoltarea sistemelor si componentelor hidraulice si pneumatice pentru a asigura functionarea optima si eficienta.
Analiza si evaluarea produselor existente si a proceselor de productie pentru a identifica si imbunatati performanta, costul si calitatea.
Utilizarea instrumentelor de proiectare asistata de calculator (CAD) si de analiza (CAE) pentru a dezvolta modele si planuri de proiectare.
Colaborarea cu echipele de productie si de testare pentru a asigura implementarea corecta a componentelor si sistemelor proiectate.
Efectuarea de teste si analize pentru a evalua performanta sistemelor si componentelor hidraulice si pneumatice.
Asigurarea respectarii standardelor de calitate si a reglementarilor de siguranta.
Documentarea tuturor proiectelor si a rezultatelor testelor si asigurarea pastrarii acestora in arhivele departamentului.
Comunicarea eficienta cu colegii si cu clientii pentru a identifica si indeplini cerintele specifice ale proiectelor.
Identificarea si dezvoltarea de solutii noi pentru a imbunatati performanta sistemelor si componentelor hidraulice si pneumatice.
Realizarea de analize hidraulice si pneumatice pentru a optimiza functionarea sistemelor si componentelor.
Dezvoltarea si imbunatatirea sistemelor de control hidraulic si pneumatic, inclusiv sistemele de monitorizare si de inregistrare a datelor.
Colaborarea cu echipa de cercetare si dezvoltare pentru a identifica si dezvolta tehnologii noi pentru sistemele hidraulice si pneumatice.
Cerinte minime:

Diploma de licenta in inginerie mecanica, inginerie hidraulica sau pneumatica sau intr-un domeniu relevant.
Cunostinte solide in proiectarea asistata de calculator (CAD) si analiza asistata de calculator (CAE).
Experienta in proiectarea si dezvoltarea de sisteme hidraulice si pneumatice sau componente de sisteme hidraulice si pneumatice.
Abilitati excelente de comunicare si de colaborare intr-un mediu de echipa.
Capacitatea de a analiza si de a rezolva probleme complexe si de a face fata termenelor limita.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2144 Ingineri mecanici

  Inginerii mecanici conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct productia de masini, avioane, nave, utilaje si instalatii industriale, echipamente si sisteme, ofera consiliere si coordoneaza direct activitatea de functionare, intretinere si reparare a acestora, studiaza si consiliaza cu privire la aspectele mecanice ale anumitor materiale, produse sau procese.

 • COD

  COD COR 214411 - inginer masini hidraulice si pneumatice