.

Cod COR inginer masini-unelte


Cod COR inginer masini-unelte

Cod COR: inginer masini-unelte

Cod COR: 214408 - inginer masini-unelte


Meseria de inginer masini-unelte face parte din grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici.

Istoria meseriei de inginer masini-unelte

Istoria meseriei de inginer masini-unelte se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Inceputul acestei meserii se poate trage din anii 1800, cand au fost inventate primele masini-unelte. Acestea au fost folosite pentru a prelucra materiale precum metalul, lemnul si alte materiale. In anii 1900, inginerii masini-unelte au inceput sa dezvolte masini-unelte mai sofisticate, care au permis prelucrarea materialelor la o viteza mai mare si cu mai multa precizie. In prezent, inginerii masini-unelte folosesc tehnologii avansate pentru a crea masini-unelte care pot prelucra materiale la viteze si precizii mai mari decat oricand. Acestia sunt responsabili pentru dezvoltarea si intretinerea masinilor-unelte, precum si pentru asigurarea ca acestea functioneaza in mod corespunzator.

Model fisa de post: inginer masini-unelte

Fisa de post pentru meseria de inginer masini-unelte


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer masini-unelte, cod COR 214408


Grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici

Titlu post: Inginer Masini-Unelte

Descrierea postului: Inginerul Masini-Unelte are responsabilitatea de a proiecta, dezvolta, implementa si mentine masinile si uneltele utilizate in procesele de fabricatie. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul mecanicii, ingineriei electrice si electronice si sa fie capabil sa identifice si sa rezolve problemele tehnice.

Responsabilitati principale:

Proiectarea si dezvoltarea de masini si unelte eficiente si fiabile, utilizand software specializat de proiectare si analiza.

Asigurarea conformitatii cu standardele si regulamentele aplicabile, inclusiv cele legate de sanatate si securitate.

Testarea si evaluarea prototipurilor si produselor finale, si identificarea si rezolvarea problemelor tehnice.

Colaborarea cu echipele de productie pentru a asigura o productivitate si eficienta optime.

Furnizarea de suport tehnic si asistenta in repararea si intretinerea masinilor si uneltelor.

Monitorizarea tendintelor si dezvoltarilor tehnologice in domeniul masinilor si uneltelor, si identificarea oportunitatilor de imbunatatire a proceselor de fabricatie.

Cerinte:

Studii superioare absolvite in domeniul ingineriei mecanice

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2144 Ingineri mecanici

  Inginerii mecanici conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct productia de masini, avioane, nave, utilaje si instalatii industriale, echipamente si sisteme, ofera consiliere si coordoneaza direct activitatea de functionare, intretinere si reparare a acestora, studiaza si consiliaza cu privire la aspectele mecanice ale anumitor materiale, produse sau procese.

 • COD

  COD COR 214408 - inginer masini-unelte