.

Cod COR inginer mecanic utilaj tehnologic masini agricole


Cod COR inginer mecanic utilaj tehnologic masini agricole

Cod COR: inginer mecanic utilaj tehnologic masini agricole

Cod COR: 214415 - inginer mecanic utilaj tehnologic masini agricole


Meseria de inginer mecanic utilaj tehnologic masini agricole face parte din grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici.

Istoria meseriei de inginer mecanic utilaj tehnologic masini agricole

Istoria meseriei de inginer mecanic utilaj tehnologic masini agricole se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, agricultura a inceput sa se bazeze pe utilaje mecanice, cum ar fi plugurile, combinele si tractoarele. Aceste utilaje au fost proiectate si construite de ingineri mecanici specializati in utilaj tehnologic masini agricole. In anii 1900, inginerii mecanici au inceput sa proiecteze si sa construiasca utilaje mai sofisticate, cum ar fi tractoarele cu aburi si tractoarele cu motorina. Aceste utilaje au revolutionat agricultura si au facut-o mai productiva si mai eficienta. In prezent, inginerii mecanici continua sa proiecteze si sa construiasca utilaje tehnologice avansate, cum ar fi tractoarele cu tractiune integrala si combinele automate. Aceste utilaje sunt esentiale pentru a face agricultura mai productiva si mai eficienta.

Model fisa de post: inginer mecanic utilaj tehnologic masini agricole

Fisa de post pentru meseria de inginer mecanic utilaj tehnologic masini agricole


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer mecanic utilaj tehnologic masini agricole, cod COR 214415


Grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici

Titlul postului: Inginer Mecanic Utilaj Tehnologic Masini Agricole

Departament: Inginerie

Raporteaza catre: Manager Inginerie

Scopul postului:
Asigurarea proiectarii, dezvoltarii si implementarii de utilaje tehnologice pentru masini agricole, astfel incat sa se asigure un proces eficient si durabil de prelucrare a solului si de crestere a culturilor.

Responsabilitati si atributii:

Proiectarea si dezvoltarea de utilaje tehnologice pentru masini agricole, in vederea asigurarii unui proces optim de prelucrare a solului si de crestere a culturilor.
Realizarea de analize si evaluari a utilajelor existente si a proceselor de productie, pentru identificarea si imbunatatirea performantelor, a costurilor si a calitatii.
Utilizarea instrumentelor de proiectare asistata de calculator (CAD) si de analiza (CAE) pentru dezvoltarea modelelor si planurilor de proiectare.
Colaborarea cu echipele de productie si de testare pentru a asigura implementarea corecta a componentelor si sistemelor proiectate.
Efectuarea de teste si analize pentru a evalua performanta utilajelor tehnologice agricole.
Asigurarea respectarii standardelor de calitate si a reglementarilor de siguranta specifice pentru industria agricola.
Documentarea tuturor proiectelor si a rezultatelor testelor si asigurarea pastrarii acestora in arhivele departamentului.
Comunicarea eficienta cu colegii si cu clientii pentru a identifica si indeplini cerintele specifice ale proiectelor.
Identificarea si dezvoltarea de solutii noi pentru a imbunatati performanta utilajelor tehnologice agricole.
Realizarea de analize si simulari pentru a optimiza performanta utilajelor tehnologice agricole.
Dezvoltarea si imbunatatirea sistemelor de control pentru utilaje tehnologice agricole, inclusiv sistemele de monitorizare si de inregistrare a datelor.
Colaborarea cu echipa de cercetare si dezvoltare pentru a identifica si dezvolta tehnologii noi pentru utilaje tehnologice agricole.
Cerinte minime:

Diploma de licenta in inginerie mecanica sau intr-un domeniu relevant.
Experienta in proiectarea si dezvoltarea utilajelor tehnologice agricole sau a componentelor acestora.
Cunostinte solide in proiectarea asistata de calculator (CAD) si analiza asistata de calculator (CAE).
Abilitati excelente de comunicare si de colaborare

  • 2

    Grupa Majora 2

    Specialisti in diverse domenii de activitate

    Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

  • 21

    Subgrupa Majora 21

    Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

    Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

  • 214

    Grupa Minora 214

    Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

    Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

  • COR

    Grupa de baza 2144 Ingineri mecanici

    Inginerii mecanici conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct productia de masini, avioane, nave, utilaje si instalatii industriale, echipamente si sisteme, ofera consiliere si coordoneaza direct activitatea de functionare, intretinere si reparare a acestora, studiaza si consiliaza cu privire la aspectele mecanice ale anumitor materiale, produse sau procese.

  • COD

    COD COR 214415 - inginer mecanic utilaj tehnologic masini agricole