.

Cod COR inginer mecanic utilaj tehnologic pentru constructii


Cod COR inginer mecanic utilaj tehnologic pentru constructii

Cod COR: inginer mecanic utilaj tehnologic pentru constructii

Cod COR: 214417 - inginer mecanic utilaj tehnologic pentru constructii


Meseria de inginer mecanic utilaj tehnologic pentru constructii face parte din grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici.

Istoria meseriei de inginer mecanic utilaj tehnologic pentru constructii

Istoria meseriei de inginer mecanic utilaj tehnologic pentru constructii se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, inginerii mecanici au inceput sa dezvolte si sa construiasca utilaje tehnologice pentru constructii, cum ar fi macarale, excavatoare, macarale, buldozere si alte echipamente. Aceste utilaje au fost folosite pentru a ajuta la constructia de drumuri, poduri, cladiri si alte structuri. In anii 1900, inginerii mecanici au inceput sa dezvolte si sa construiasca utilaje tehnologice mai sofisticate, cum ar fi masini de taiat si prelucrat metal, masini de sudura si alte echipamente. Aceste utilaje au fost folosite pentru a ajuta la constructia de masini, automobile si alte produse. In prezent, inginerii mecanici continua sa dezvolte si sa construiasca utilaje tehnologice pentru constructii, cum ar fi macarale, excavatoare, macarale, buldozere si alte echipamente. Aceste utilaje sunt folosite pentru a ajuta la constructia de drumuri, poduri, cladiri si alte structuri.

Model fisa de post: inginer mecanic utilaj tehnologic pentru constructii

Fisa de post pentru meseria de inginer mecanic utilaj tehnologic pentru constructii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer mecanic utilaj tehnologic pentru constructii, cod COR 214417


Grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici

Titlul postului: Inginer Mecanic Utilaj Tehnologic pentru Constructii

Departament: Inginerie

Raporteaza catre: Manager Inginerie

Scopul postului:
Asigurarea proiectarii, dezvoltarii si implementarii de utilaje tehnologice pentru industria constructiilor, astfel incat sa se asigure un proces eficient si durabil de constructie.

Responsabilitati si atributii:

Proiectarea si dezvoltarea de utilaje tehnologice pentru industria constructiilor, in vederea asigurarii unui proces optim de constructie.
Realizarea de analize si evaluari a utilajelor existente si a proceselor de constructie, pentru identificarea si imbunatatirea performantelor, a costurilor si a calitatii.
Utilizarea instrumentelor de proiectare asistata de calculator (CAD) si de analiza (CAE) pentru dezvoltarea modelelor si planurilor de proiectare.
Colaborarea cu echipele de productie si de testare pentru a asigura implementarea corecta a componentelor si sistemelor proiectate.
Efectuarea de teste si analize pentru a evalua performanta utilajelor tehnologice pentru constructii.
Asigurarea respectarii standardelor de calitate si a reglementarilor de siguranta specifice pentru industria constructiilor.
Documentarea tuturor proiectelor si a rezultatelor testelor si asigurarea pastrarii acestora in arhivele departamentului.
Comunicarea eficienta cu colegii si cu clientii pentru a identifica si indeplini cerintele specifice ale proiectelor.
Identificarea si dezvoltarea de solutii noi pentru a imbunatati performanta utilajelor tehnologice pentru constructii.
Realizarea de analize si simulari pentru a optimiza performanta utilajelor tehnologice pentru constructii.
Dezvoltarea si imbunatatirea sistemelor de control pentru utilaje tehnologice pentru constructii, inclusiv sistemele de monitorizare si de inregistrare a datelor.
Colaborarea cu echipa de cercetare si dezvoltare pentru a identifica si dezvolta tehnologii noi pentru utilaje tehnologice pentru constructii.
Cerinte minime:

Diploma de licenta in inginerie mecanica sau intr-un domeniu relevant.
Experienta in proiectarea si dezvoltarea utilajelor tehnologice pentru industria constructiilor sau a componentelor acestora.
Cunostinte solide in proiectarea asistata de calculator (CAD) si analiza asistata de calculator (CAE).
Abilitati excelente de comunicare si de colaborare intr-un mediu de echipa.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2144 Ingineri mecanici

  Inginerii mecanici conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct productia de masini, avioane, nave, utilaje si instalatii industriale, echipamente si sisteme, ofera consiliere si coordoneaza direct activitatea de functionare, intretinere si reparare a acestora, studiaza si consiliaza cu privire la aspectele mecanice ale anumitor materiale, produse sau procese.

 • COD

  COD COR 214417 - inginer mecanic utilaj tehnologic pentru constructii