.

Cod COR inginer mecanic utilaj tehnologic pentru prelucrare la cald


Cod COR inginer mecanic utilaj tehnologic pentru prelucrare la cald

Cod COR: inginer mecanic utilaj tehnologic pentru prelucrare la cald

Cod COR: 214418 - inginer mecanic utilaj tehnologic pentru prelucrare la cald


Meseria de inginer mecanic utilaj tehnologic pentru prelucrare la cald face parte din grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici.

Istoria meseriei de inginer mecanic utilaj tehnologic pentru prelucrare la cald

Istoria meseriei de inginer mecanic utilaj tehnologic pentru prelucrare la cald se intinde pe o perioada de peste un secol. Primii ingineri mecanici au inceput sa dezvolte utilaje tehnologice pentru prelucrarea la cald in anii 1800, cand au inceput sa fie folosite masinile cu aburi pentru a prelucra materialele metalice. Aceste masini au fost imbunatatite in anii 1900, cand au fost introduse masinile cu aburi mai puternice si mai eficiente. in anii 1950, au fost introduse masinile cu aburi cu control numeric, care au permis prelucrarea metalelor la temperaturi mai ridicate si mai precise. in prezent, inginerii mecanici utilaj tehnologic pentru prelucrare la cald folosesc tehnologii avansate, cum ar fi masinile cu laser si masinile cu ultrasunete, pentru a prelucra materialele metalice la temperaturi si presiuni mai ridicate.

Model fisa de post: inginer mecanic utilaj tehnologic pentru prelucrare la cald

Fisa de post pentru meseria de inginer mecanic utilaj tehnologic pentru prelucrare la cald


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer mecanic utilaj tehnologic pentru prelucrare la cald, cod COR 214418


Grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici

Titlul postului: Inginer Mecanic Utilaj Tehnologic pentru Prelucrare la Cald

Departament: Inginerie

Raporteaza catre: Manager Inginerie

Scopul postului:
Asigurarea proiectarii, dezvoltarii si implementarii de utilaje tehnologice pentru prelucrarea la cald a materialelor, astfel incat sa se asigure un proces eficient si durabil de productie.

Responsabilitati si atributii:

Proiectarea si dezvoltarea de utilaje tehnologice pentru prelucrarea la cald a materialelor, in vederea asigurarii unui proces optim de productie.
Realizarea de analize si evaluari a utilajelor existente si a proceselor de prelucrare la cald, pentru identificarea si imbunatatirea performantelor, a costurilor si a calitatii.
Utilizarea instrumentelor de proiectare asistata de calculator (CAD) si de analiza (CAE) pentru dezvoltarea modelelor si planurilor de proiectare.
Colaborarea cu echipele de productie si de testare pentru a asigura implementarea corecta a componentelor si sistemelor proiectate.
Efectuarea de teste si analize pentru a evalua performanta utilajelor tehnologice pentru prelucrarea la cald a materialelor.
Asigurarea respectarii standardelor de calitate si a reglementarilor de siguranta specifice pentru industria prelucrarii la cald a materialelor.
Documentarea tuturor proiectelor si a rezultatelor testelor si asigurarea pastrarii acestora in arhivele departamentului.
Comunicarea eficienta cu colegii si cu clientii pentru a identifica si indeplini cerintele specifice ale proiectelor.
Identificarea si dezvoltarea de solutii noi pentru a imbunatati performanta utilajelor tehnologice pentru prelucrarea la cald a materialelor.
Realizarea de analize si simulari pentru a optimiza performanta utilajelor tehnologice pentru prelucrarea la cald a materialelor.
Dezvoltarea si imbunatatirea sistemelor de control pentru utilaje tehnologice pentru prelucrarea la cald a materialelor, inclusiv sistemele de monitorizare si de inregistrare a datelor.
Colaborarea cu echipa de cercetare si dezvoltare pentru a identifica si dezvolta tehnologii noi pentru utilaje tehnologice pentru prelucrarea la cald a materialelor.
Cerinte minime:

Diploma de licenta in inginerie mecanica sau intr-un domeniu relevant.
Experienta in proiectarea si dezvoltarea utilajelor tehnologice \

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2144 Ingineri mecanici

  Inginerii mecanici conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct productia de masini, avioane, nave, utilaje si instalatii industriale, echipamente si sisteme, ofera consiliere si coordoneaza direct activitatea de functionare, intretinere si reparare a acestora, studiaza si consiliaza cu privire la aspectele mecanice ale anumitor materiale, produse sau procese.

 • COD

  COD COR 214418 - inginer mecanic utilaj tehnologic pentru prelucrare la cald