.

Cod COR inginer mecanic utilaj tehnologic petrolier


Cod COR inginer mecanic utilaj tehnologic petrolier

Cod COR: inginer mecanic utilaj tehnologic petrolier

Cod COR: 214414 - inginer mecanic utilaj tehnologic petrolier


Meseria de inginer mecanic utilaj tehnologic petrolier face parte din grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici.

Istoria meseriei de inginer mecanic utilaj tehnologic petrolier

Inginerii mecanici utilaj tehnologic petrolier sunt specialisti in proiectarea, construirea si intretinerea echipamentelor si instalatiilor folosite in industria petrolului si a gazelor. Meseria de inginer mecanic utilaj tehnologic petrolier a aparut in anii 1950, cand industria petrolului si a gazelor a inceput sa se dezvolte rapid. Acest lucru a necesitat oameni cu cunostinte specializate in domeniul tehnologiei si al ingineriei mecanice pentru a proiecta si construi echipamente si instalatii care sa fie capabile sa faca fata conditiilor dure din industria petrolului si a gazelor. De-a lungul anilor, inginerii mecanici utilaj tehnologic petrolier au dezvoltat o varietate de tehnologii si echipamente care sa faciliteze procesul de extractie si prelucrare a petrolului si a gazelor. Aceste tehnologii si echipamente sunt folosite in prezent in intreaga lume pentru a asigura o productie eficienta si sigura a petrolului si a gazelor.

Model fisa de post: inginer mecanic utilaj tehnologic petrolier

Fisa de post pentru meseria de inginer mecanic utilaj tehnologic petrolier


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer mecanic utilaj tehnologic petrolier, cod COR 214414


Grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici

Titlul postului: Inginer Mecanic Utilaj Tehnologic Petrolier

Departament: Inginerie

Raporteaza catre: Manager Inginerie

Scopul postului:
Asigurarea proiectarii, dezvoltarii si implementarii utilajelor tehnologice petroliere pentru a satisface cerintele specifice ale clientilor si ale industriei.

Responsabilitati si atributii:

Proiectarea si dezvoltarea utilajelor tehnologice petroliere pentru a asigura functionarea optima si eficienta a proceselor de extractie, prelucrare si transport al hidrocarburilor.
Analizarea si evaluarea produselor existente si a proceselor de productie pentru a identifica si imbunatati performanta, costul si calitatea.
Utilizarea instrumentelor de proiectare asistata de calculator (CAD) si de analiza (CAE) pentru a dezvolta modele si planuri de proiectare.
Colaborarea cu echipele de productie si de testare pentru a asigura implementarea corecta a componentelor si sistemelor proiectate.
Efectuarea de teste si analize pentru a evalua performanta utilajelor tehnologice petroliere.
Asigurarea respectarii standardelor de calitate si a reglementarilor de siguranta specifice industriei petroliere.
Documentarea tuturor proiectelor si a rezultatelor testelor si asigurarea pastrarii acestora in arhivele departamentului.
Comunicarea eficienta cu colegii si cu clientii pentru a identifica si indeplini cerintele specifice ale proiectelor.
Identificarea si dezvoltarea de solutii noi pentru a imbunatati performanta utilajelor tehnologice petroliere.
Realizarea de analize si simulari pentru a optimiza performanta utilajelor tehnologice petroliere.
Dezvoltarea si imbunatatirea sistemelor de control pentru utilaje tehnologice petroliere, inclusiv sistemele de monitorizare si de inregistrare a datelor.
Colaborarea cu echipa de cercetare si dezvoltare pentru a identifica si dezvolta tehnologii noi pentru utilaje tehnologice petroliere.
Cerinte minime:

Diploma de licenta in inginerie mecanica sau intr-un domeniu relevant.
Experienta in proiectarea si dezvoltarea utilajelor tehnologice petroliere sau a componentelor acestora.
Cunostinte solide in proiectarea asistata de calculator (CAD) si analiza asistata de calculator (CAE).
Abilitati excelente de comunicare si de colaborare intr-un mediu de echipa.
Capacitatea de a analiza si de a rezolva probleme complexe si de a face fata termenelor limita.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2144 Ingineri mecanici

  Inginerii mecanici conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct productia de masini, avioane, nave, utilaje si instalatii industriale, echipamente si sisteme, ofera consiliere si coordoneaza direct activitatea de functionare, intretinere si reparare a acestora, studiaza si consiliaza cu privire la aspectele mecanice ale anumitor materiale, produse sau procese.

 • COD

  COD COR 214414 - inginer mecanic utilaj tehnologic petrolier