.

Cod COR inginer sisteme electroenergetice


Cod COR inginer sisteme electroenergetice

Cod COR: inginer sisteme electroenergetice

Cod COR: 215105 - inginer sisteme electroenergetice


Meseria de inginer sisteme electroenergetice face parte din grupa de baza: 2151 Ingineri electricieni.

Istoria meseriei de inginer sisteme electroenergetice

Istoria meseriei de inginer sisteme electroenergetice se intinde pe o perioada de peste un secol. Primii ingineri sisteme electroenergetice au fost angajati in anii 1900 pentru a proiecta si construi sisteme de alimentare cu energie electrica. Acestea au fost folosite pentru a furniza energie electrica la locuinte si afaceri. in anii 1920, inginerii sisteme electroenergetice au inceput sa proiecteze si sa construiasca sisteme de distributie a energiei electrice, care au permis furnizarea energiei electrice la o scara mult mai mare. in anii 1950, inginerii sisteme electroenergetice au inceput sa proiecteze si sa construiasca sisteme de control al energiei electrice, care au permis controlul si monitorizarea energiei electrice in timp real. in prezent, inginerii sisteme electroenergetice sunt responsabili pentru proiectarea, construirea si intretinerea sistemelor de alimentare cu energie electrica, distributie si control. Acestea sunt esentiale pentru furnizarea energiei electrice la nivel global.

Model fisa de post: inginer sisteme electroenergetice

Fisa de post pentru meseria de inginer sisteme electroenergetice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer sisteme electroenergetice, cod COR 215105


Grupa de baza: 2151 Ingineri electricieni

Titlul postului: Inginer Sisteme Electroenergetice

Descrierea postului:
Inginerul Sisteme Electroenergetice este responsabil pentru proiectarea, dezvoltarea, implementarea si intretinerea sistemelor de distributie a energiei electrice. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul electric si sa fie capabil sa lucreze cu echipamente si tehnologii avansate.

Responsabilitati:
- Proiectarea si dezvoltarea sistemelor de distributie a energiei electrice
- Implementarea si intretinerea sistemelor de distributie a energiei electrice
- Monitorizarea si analizarea performantei sistemelor de distributie a energiei electrice
- Identificarea si rezolvarea problemelor tehnice ale sistemelor de distributie a energiei electrice
- Dezvoltarea si implementarea de solutii pentru imbunatatirea eficientei si a performantei sistemelor de distributie a energiei electrice
- Colaborarea cu echipele de proiectare si de implementare pentru a asigura conformitatea cu standardele si reglementarile in vigoare
- Participarea la proiecte de cercetare si dezvoltare in domeniul electroenergetic

Cerinte:
- Studii superioare in domeniul electric sau inginerie electroenergetica
- Experienta relevanta in proiectarea si implementarea sistemelor de distributie a energiei electrice
- Cunostinte solide in domeniul electric si al tehnologiilor avansate
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare in echipa
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
- Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat

Beneficii:
- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala
- Mediu de lucru dinamic si stimulant
- Asigurare medicala privata
- Abonament la sala de fitness

Acestea sunt principalele responsabilitati si cerinte pentru postul de Inginer Sisteme Electroenergetice. Candidatii interesati trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul electric si sa fie capabili sa lucreze cu echipamente si tehnologii avansate. De asemenea, trebuie sa aiba abilitati excelente de comunicare si colaborare in echipa, precum si capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 215

  Grupa Minora 215

  Ingineri in electrotehnologie

  Inginerii in electrotehnologie desfasoara cercetari si proiecteaza, ofera consultanta, planifica si coordoneaza direct constructia si exploatarea sistemelor electronice, electrice si de telecomunicatii, a componentelor, motoarelor si echipamentelor. Acestia organizeaza si stabilesc sistemele de control pentru a monitoriza performanta si siguranta ansamblurilor si sistemelor electrice si electronice.

 • COR

  Grupa de baza 2151 Ingineri electricieni

  Inginerii electricieni desfasoara cercetari, ofera consultanta, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de construire si de exploatare a sistemelor electrice, a componentelor, a motoarelor si a echipamentelor, consiliaza si coordoneaza activitatea de functionare a acestora, de intretinere si de reparare a lor sau studiaza si consiliaza cu privire la aspectele tehnologice ale materialelor, produselor si proceselor de inginerie electrica.

 • COD

  COD COR 215105 - inginer sisteme electroenergetice