.

Cod COR inginer/subinginer silvic


Cod COR inginer/subinginer silvic

Cod COR: inginer/subinginer silvic

Cod COR: 213224 - inginer/subinginer silvic


Meseria de inginer/subinginer silvic face parte din grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit.

Istoria meseriei de inginer/subinginer silvic

Inginerii silvici sunt profesionisti care se ocupa de managementul si conservarea padurilor. Acest domeniu a fost practicat inca din antichitate, cand oamenii au inceput sa se ocupe de managementul si conservarea padurilor pentru a le proteja si a le folosi in mod eficient. in secolul al XVIII-lea, profesia de inginer silvic a inceput sa se dezvolte, iar in secolul al XIX-lea, profesia a devenit mai formalizata si mai bine definita. in prezent, inginerii silvici sunt responsabili pentru managementul si conservarea padurilor, precum si pentru prevenirea si controlul incendiilor de vegetatie. Ei lucreaza in stransa colaborare cu alte profesii, cum ar fi ecologii, biologi, geografi si specialisti in managementul resurselor naturale, pentru a asigura ca padurile sunt gestionate si conservate in mod responsabil.

Model fisa de post: inginer/subinginer silvic

Fisa de post pentru meseria de inginer/subinginer silvic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inginer/subinginer silvic, cod COR 213224


Grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

Titlu post: Inginer/Subinginer Silvic

Scopul postului: Responsabil pentru planificarea, implementarea si monitorizarea proiectelor de gestionare a resurselor forestiere, asigurand conformitatea cu reglementarile si standardele de mediu.

Responsabilitati:

Planifica si coordoneaza activitatile de gestionare a resurselor forestiere, inclusiv taieri, regenerare, impaduriri si protectia impotriva incendiilor.

Monitorizeaza si evalueaza starea padurilor si a ecosistemelor forestiere si identifica potentiale probleme, cum ar fi infestarea cu daunatori si boli.

Dezvolta si implementeaza planuri de regenerare forestiera, inclusiv proiecte de impaduriri si reimpaduriri.

Supervizeaza activitatile de exploatare forestiera, asigurand conformitatea cu reglementarile si standardelor de mediu si siguranta.

Evalueaza impactul activitatilor de gestionare a resurselor forestiere asupra mediului si dezvolta strategii pentru a minimiza efectele negative.

Dezvolta si implementeaza proiecte de conservare a solului si a apei in zonele forestiere, utilizand metode agricole sustenabile.

Colaboreaza cu alte departamente si organizatii pentru a dezvolta si implementa proiecte de gestionare a resurselor forestiere.

Monitorizeaza si asigura conformitatea cu reglementarile de mediu, siguranta si sanatate in munca.

Dezvolta si mentine relatii bune cu clientii, furnizorii si alte parti interesate.

Cerinte:

Studii superioare absolvite in domeniul silviculturii, ingineriei forestiere sau intr-un domeniu relevant.

Experienta anterioara in gestionarea resurselor forestiere si in implementarea proiectelor de impaduriri si reimpaduriri.

Cunostinte solide in domeniul normelor si reglementarilor de mediu, siguranta si sanatate in munca.

Capacitatea de a lucra eficient intr-un mediu de lucru dinamic si de a gestiona multiple proiecte in acelasi timp.

Excelente abilitati de comunicare si de relationare cu clientii, furnizorii si alte parti interesate.

Capacitatea de a analiza datele de teren si de a face recomandari pentru imbunatatirea infrastructurii forestiere.

Abilitati bune de planificare si organizare si capacitatea de a lucra sub presiunea termenelor limita.

Cunoasterea unei limbi straine reprezinta un avantaj.

Locul de munca: Inginerul/Subinginerul Silvic va lucra la birou si pe teren, in zonele forestiere

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 213

  Grupa Minora 213

  Specialisti in stiintele vietii

  Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

 • COR

  Grupa de baza 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit

  Consultantii in agricultura, silvicultura si piscicultura studiaza si furnizeaza asistenta si consiliere in domeniul agricol, silvicultura si piscicultura, incluzand cultivarea, fertilizarea, recoltarea, eroziunea solului si compozitia acestuia, prevenirea bolilor, nutritie, rotatia culturilor si marketing. Acestia dezvolta tehnici pentru cresterea productivitatii, studiaza si dezvolta planuri si politici pentru administrarea terenului si a pescuitului.

 • COD

  COD COR 213224 - inginer/subinginer silvic