Cod COR: 213226 - inginer zootehnist
Meseria de inginer zootehnist face parte din grupa de baza: 2132 Consultanti in agricultura, silvicultura si pescuit.
Inginerii zootehnisti sunt specialisti in domeniul productiei si managementului animalelor. Aceasta meserie a aparut in anii 1800, cand agricultorii au inceput sa se concentreze pe cresterea si ingrijirea animalelor pentru a obtine produse alimentare si materiale. in anii 1900, inginerii zootehnisti au inceput sa se concentreze pe cercetarea si dezvoltarea productiei de animale, in special pe cresterea si ingrijirea animalelor pentru a obtine produse alimentare si materiale de inalta calitate. Acest lucru a condus la dezvoltarea unor noi tehnologii si practici de productie, precum si la dezvoltarea unor noi produse si servicii. Astazi, inginerii zootehnisti lucreaza in domenii precum productia animala, managementul animalelor, nutritia animalelor, biotehnologia animala si managementul deseurilor.
Fisa de post pentru meseria de inginer zootehnist
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: inginer zootehnist, cod COR 213226
Titlu post: Inginer zootehnist
Departament: Zootehnie
Raporteaza catre: Managerul departamentului de Zootehnie
Descriere job:
Inginerul zootehnist are responsabilitatea de a asigura cresterea animalelor intr-un mod sanatos si eficient, prin aplicarea cunostintelor tehnice si stiintifice necesare. Acesta va fi implicat in toate aspectele zootehnice ale afacerii, de la proiectarea si construirea instalatiilor de crestere, pana la gestionarea productiei si a vanzarilor.
Responsabilitati:
Proiectarea si dezvoltarea instalatiilor de crestere a animalelor, luand in considerare nevoile specifice ale fiecarei specii;
Supervizarea si monitorizarea starii de sanatate a animalelor, aplicand tehnici de identificare si gestionare a problemelor de sanatate;
Dezvoltarea si implementarea programelor de hrana si de ingrijire a animalelor, pentru a asigura cresterea sanatoasa si eficienta;
Gestionarea productiei si a vanzarilor de animale, asigurandu-se ca toate activitatile sunt efectuate conform standardelor si reglementarilor nationale si internationale;
Intocmirea de rapoarte periodice asupra activitatilor zootehnice, precum si elaborarea si implementarea de proiecte de cercetare zootehnica.
Cerinte:
Diploma de inginer zootehnist sau studii echivalente in domeniu;
Cunostinte solide in tehnologia cresterei animalelor, precum si in identificarea si gestionarea problemelor de sanatate si de productie;
Cunostinte bune de legislatie si reglementari nationale si internationale in domeniul zootehniei;
Abilitati excelente de comunicare si coordonare;
Abilitati de conducere si luare a deciziilor;
Abilitatea de a lucra sub presiune si de a indeplini sarcini in timp util.
Daca esti interesat sa aplici pentru aceasta pozitie, va trebui sa indeplinesti toate cerintele mentionate mai sus si sa detii experienta relevanta in domeniul zootehniei.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Specialisti in stiintele vietii
Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.
Consultantii in agricultura, silvicultura si piscicultura studiaza si furnizeaza asistenta si consiliere in domeniul agricol, silvicultura si piscicultura, incluzand cultivarea, fertilizarea, recoltarea, eroziunea solului si compozitia acestuia, prevenirea bolilor, nutritie, rotatia culturilor si marketing. Acestia dezvolta tehnici pentru cresterea productivitatii, studiaza si dezvolta planuri si politici pentru administrarea terenului si a pescuitului.