Cod COR: 921501 - ingrijitor pomi
Meseria de ingrijitor pomi face parte din grupa de baza: 9215 Muncitori forestieri.
Istoria meseriei de ingrijitor pomi se intinde pe o perioada de peste 2000 de ani. In antichitate, agricultorii au folosit tehnici simple de ingrijire a pomilor, cum ar fi taierea ramurilor si a tulpinilor, pentru a-i ajuta sa se dezvolte si sa produca fructe. In Evul Mediu, ingrijitorii pomilor au inceput sa foloseasca tehnici mai sofisticate, cum ar fi fertilizarea si irigarea, pentru a-i ajuta sa se dezvolte si sa produca fructe mai mari si mai gustoase. In secolul al XIX-lea, ingrijitorii pomilor au inceput sa foloseasca pesticide si alte produse chimice pentru a preveni bolile si daunatorii. In prezent, ingrijitorii pomilor folosesc tehnici moderne de ingrijire a pomilor, cum ar fi fertilizarea si irigarea, pentru a-i ajuta sa se dezvolte si sa produca fructe mai mari si mai gustoase.
Fisa de post pentru meseria de ingrijitor pomi
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: ingrijitor pomi, cod COR 921501
Titlu post: Ingrijitor pomi
Descrierea postului:
Responsabil pentru ingrijirea si intretinerea pomilor si arborilor din proprietatea companiei;
Monitorizarea si ingrijirea arborilor si a pomilor pentru a asigura sanatatea lor;
Taierea si curatarea arborilor si a pomilor pentru a asigura cresterea si sanatatea lor;
Monitorizarea si ingrijirea arborilor si a pomilor pentru a preveni bolile si daunatorii;
Utilizarea corecta a echipamentelor si a materialelor necesare pentru ingrijirea arborilor si a pomilor;
Monitorizarea si ingrijirea arborilor si a pomilor pentru a asigura o crestere sanatoasa;
Monitorizarea si ingrijirea arborilor si a pomilor pentru a asigura o productie optima;
Monitorizarea si ingrijirea arborilor si a pomilor pentru a asigura o buna calitate a produselor;
Monitorizarea si ingrijirea arborilor si a pomilor pentru a asigura o buna estetica;
Monitorizarea si ingrijirea arborilor si a pomilor pentru a
Ocupatii elementare
Pentru ocupatiile din aceasta grupa majora se executa sarcini simple si de rutina care necesita folosirea uneltelor manuale si depunerea unui efort fizic considerabil. Majoritatea ocupatiilor din aceasta grupa majora necesita competente si abilitati aferente primului nivel de educatie, respectiv invatamantul primar.
Muncitori in agricultura, silvicultura si pescuit
Muncitorii in agricultura, silvicultura si pescuit executa sarcini simple si de rutina in productia de culturi si intretinerea efectivelor de animale, se ocupa cu cultivarea si intretinerea gradinilor si parcurilor, exploatarea si ingrijirea (conservarea) padurilor, desfasoara activitati in domeniul acvaculturii si pescuitului.
Muncitori in agricultura, silvicultura si pescuit
Muncitorii in agricultura, silvicultura si pescuit executa sarcini simple si de rutina in productia de culturi si intretinerea efectivelor de animale, se ocupa cu cultivarea si intretinerea gradinilor si parcurilor, exploatarea si intretinerea padurilor si desfasoara activitati in domeniul acvaculturii si pescuitului.
Muncitorii forestieri executa sarcini simple si de rutina privind cultivarea si mentinerea padurilor naturale si a plantatiilor forestiere, precum si transportul bustenilor, taierea si doborarea copacilor.