.

Cod COR injectorist in constructii


Cod COR injectorist in constructii

Cod COR: injectorist in constructii

Cod COR: 711406 - injectorist in constructii


Meseria de injectorist in constructii face parte din grupa de baza: 7114 Muncitori constructori in lucrari de beton si asimilati.

Istoria meseriei de injectorist in constructii

Injectoristul in constructii este o meserie veche, care se remarca prin folosirea tehnicilor de injectare pentru a rezolva problemele structurale ale cladirilor. Acestia folosesc injectii de materiale precum ciment, mortar, rasini epoxidice si alte materiale pentru a umple golurile si fisurile din structura cladirii. Injectoristii in constructii sunt specializati in aplicarea acestor materiale in mod corect si eficient, astfel incat sa se asigure ca cladirea ramane in siguranta si structurata. Acestia folosesc tehnici speciale pentru a injecta materialele in locurile corecte si pentru a asigura ca acestea sunt aplicate corect. Injectoristii in constructii sunt, de asemenea, responsabili pentru inspectarea si monitorizarea cladirilor pentru a se asigura ca acestea sunt in siguranta si structurata.

Model fisa de post: injectorist in constructii

Fisa de post pentru meseria de injectorist in constructii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: injectorist in constructii, cod COR 711406


Grupa de baza: 7114 Muncitori constructori in lucrari de beton si asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Injectorist in constructii

Responsabilitati:

- Executa injectii in constructii, in conformitate cu proiectul si specificatiile tehnice;

- Executa lucrari de injectare a materialelor de constructii, cum ar fi mortar, ciment, rasini epoxidice, etc.;

- Utilizeaza echipamente si materiale adecvate pentru injectarea constructiilor;

- Monitorizeaza si verifica calitatea lucrarilor de injectare;

- Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si materialelor folosite;

- Respecta normele de siguranta si protectia muncii;

- Respecta procedurile si instructiunile de lucru.

Competente:

- Cunostinte tehnice in domeniul constructiilor;

- Experienta in lucrari de injectare;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si materialelor de injectare;

- Abilitati de citire si interpretare a planurilor si specificatiilor tehnice.

Calificari:

- Diploma de absolvire a unei scoli profesionale sau a unei universitati in domeniul constructiilor;

- Experienta anterioara in domeniul constructiilor;

- Certificat de calificare in domeniul injectarii constructiilor.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 711

  Grupa Minora 711

  Muncitori constructori si asimilati

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu efectuarea diferitelor constructii si sarcini de intretinere a cladirilor.

 • COR

  Grupa de baza 7114 Muncitori constructori in lucrari de beton si asimilati

  Muncitorii constructori in lucrari de beton si asimilatii acestora ridica cadrele si structurile de beton armat, construiesc forme pentru turnarea betonului, consolideaza suprafete de beton, cimenteaza deschideri din pereti sau cofraje pentru puturi, finiseaza si repara suprafete de ciment si efectueaza lucrari de pardoseala cu mozaic.

 • COD

  COD COR 711406 - injectorist in constructii